четвер, 05 червня 2008 16:33

Легендарний Костя Цзю більше не повернеться на ринг

Колишній абсолютний чемпіон світу з боксу в першій напівсередній вазі росіянин Костянтин Цзю під час візиту на Камчатку вперше оголосив про те, що не має наміру повертатися на професійний ринг. Спортсмен, якому у вересні виповниться 39 років, повідомив, що він має намір займатися розвитком своїх академій боксу, у тому числі в Росії, повідомляє Лента.Ру.

- Я на сто відсотків упевнений в тому, що більше не вийду на ринг. Через декілька місяців мені буде 39 років, це вже критичний вік для спортсмена. Фізично я відчуваю себе відмінно, але потрібно розуміти, що боксу я віддав 30 років свого життя, - прокоментував Цзю своє рішення.

Знаменитий боксер повідомив, що він має намір проявити себе в іншій діяльності, також пов"язаній зі спортом. З словами Цзю, він ставить своїм завданням привернути до занять боксом якомога більше дітей. "Після мого візиту 50-100 дітей підуть в спортзал, деякі залишаться там і виростуть в справжніх зірок. Це набагато важливіше за особисті амбіції", - підкреслив екс-чемпіон світу.

Нагадаємо, що свій останній бій Цзю провів рівно три роки тому. 5 червня 2005 року в Манчестері він програв технічним нокаутом британцеві Ріккі Хаттону, відмовившись виходити на останній раунд. У тому бою російський спортсмен втратив титул чемпіона світу за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF).

За свою кар"єру Цзю провів 34 поєдинки, в яких зазнав тільки 2 поразок. 25 перемог він здобув нокаутом.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний Костя Цзю більше не повернеться на ринг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути