пʼятниця, 01 червня 2012 09:50

Легендарний капітан "Детройта" завершив кар'єру хокеїста

Легендарний капітан "Детройта" завершив кар'єру хокеїста
Ніклас Лідстрем чотири рази виграв Кубок Стенлі. Фото: afp.com

Капітан клубу Національної хокейної ліги "Детройт Ред Вінгс" 42-річний Ніклас Лідстрем оголосив про завершення кар'єри. Про це повідомляє шведське видання Hockey Expressen.

Говорячи про причини, Лідстрем заявив, що у нього більше немає сил і мотивації для тривалої підготовки до нового сезону. Хокеїст розповів, що цього літа повернеться з родиною до рідної Швеції. Після 21 року в Детройті буде складно залишити місто, але, за словами Лідстрема, так буде правильніше. Говорячи про те, хто стане наступним капітаном команди, швед зупинився на кандидатурі Хенріка Зеттерберга.

Лідстрем зазначив, що міг би пограти на високому рівні ще рік або два, але не бачить в цьому сенсу. За словами гравця, його кар'єру можна назвати фантастичною.

Також Лідстрем зазначив, що його відхід може негативно позначитися на грі "Детройта", але він завжди готовий допомогти команді. Найближчим часом у хокеїста намічена зустріч з керівництвом клубу, на якій буде обговорюватися подальша співпраця.

Лідстрем дебютував в НХЛ в сезоне-1991/92. За 20 років в команді швед чотири рази виграв Кубок Стенлі. Сім разів він отримав приз кращому захиснику сезону в лізі ("Джеймс Норріс Трофі"). Лідстрем 12 разів брав участь в "Матчі зірок" НХЛ. На рахунку захисника 1142 очка (264+878) в 1564 іграх регулярного чемпіонату НХЛ, а також 183 (54+129) очки в 263 зустрічах Кубка Стенлі.

У складі збірної Швеції Лідстрем виграв нагороди всіх рангів на чемпіонатах світу, а також став переможцем Олімпійських ігор 2006 року в Турині.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний капітан "Детройта" завершив кар'єру хокеїста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути