пʼятниця, 16 жовтня 2009 08:59

Лідстрем став першим європейським захисником, який набрав 1000 очок в НХЛ

Лідстрем став першим європейським захисником, який набрав 1000 очок в НХЛ

Шведський захисник і капітан "Детройта" Ніклас Лідстрем, віддавши дві гольові передачі в матчі з "Лос-Анджелесом" (5:2), допоміг своїй команді здобути перемогу і набрав 1000 очок в НХЛ.

39-річний швед став першим європейським захисником в історії Ліги, якому вдалося досягти цієї позначки. Після шайби співвітчизника Лідстрема Хенріка Зеттерберга, яку той закинув з його передачі, публіка на "Джо Луіс Арені" влаштувала Лідстрему оплески під час наступної рекламної паузи.

"Було дуже приємно, коли вболівальники так відреагували. Добре, що мені вдалося дістатися до позначки в 1000 очок. Вже декілька ігор поспіль мені не вдавалося набирати очки, і люди вже почали говорити про це. Приємно, що це відбулося на домашньому льоду", - сказав Лідстрем після матчу в інтерв"ю FSN Detroit.

Цей сезон став для Лідстрема 18-й у складі "Детройта" в НХЛ. За цей час він провів 1336 матчів в регулярному чемпіонаті, забив 229 голів і віддав 771 результативну передачу. Лідстрем став восьмим захисником в історії НХЛ, якому підкорився рубіж у 1000 очок. До нього тисячу розмінювали Рей Бурк (1579 очок), Пол Коффі (1531), Ел Макінніс (1531), Філ Хауслі (1232), Леррі Мерфі (1216), Деніс Потвін (1052) і Брайан Ліч (1028). Лише один шведський хокеїст набирав 1000 очок в НХЛ до Лідстрема - екс-форвард "Торонто", який нині захищає кольори "Ванкувера" Матс Сундін.

До матчу з "Кінгс" на рахунку Лідстрема в 5 матчах цього сезону було лише 1 (1+0) очко.

За матеріалами Sports.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лідстрем став першим європейським захисником, який набрав 1000 очок в НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути