пʼятниця, 16 лютого 2018 20:11

Лайма Вайкуле та смажена курка: що любив Шевченко в 18 років

У мережі з'явилася анкета вподобань найтитулованішого українського футболіста часів незалежності, а нині головного тренера національної збірної України Андрія Шевченка, коли йому було 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він майже не ухвалює спонтанних рішень" - Шевченку виповнилося 40 років

З неї стало відомо, що улюбленим співаком Шеви був Фредді Мерк'юрі, а співачкою — Лайма Вайкуле. А ось курка для майбутньої зірки світового футбола була не птахом, а улюбленою стравою. Яку він, напевно, запивав апельсиновим або ананасовим соком.

Улюблений актор — Олександр Абдулов, акторка — Джулія Робертс. Ну а кумиром-футболістом був Ромаріо. Щодо футбольних команд, то межею мрій, схоже, ще недовго залишалося "Динамо-2". Ну і, звичайно, "Мілан" з "Барселоною".

 

Андрій Шевченко народився 29 вересня (не 24-го, як зазначено в анкеті) 1976 року в селі Двірківщина, Яготинського району на Київщині. Протягом своєї кар'єри виступав за столичне "Динамо", італійський "Мілан" та англійський "Челсі". Саме в "Мілані" Шевченко досяг свого найбільшого успіху як футболіст: з "россонері" він виграв Лігу чемпіонів, ставши в фіналі автором вирішального гола "Ювентусу" в серії післяматчевих пенальті. За збірну України зіграв 111 матчів, забивши 48 голів.

Кар'єру тренера розпочав із національної збірної, змінивши на цій посаді Михайла Фоменка після провалу на Євро-2016. Але не зміг вивести збірну до фінальної частини Кубка світу-2018: команда посіла третє місце слідом за Ісландією та Хорватією і не потрапила навіть у стикові матчі.

Зараз ви читаєте новину «Лайма Вайкуле та смажена курка: що любив Шевченко в 18 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути