середа, 16 січня 2008 08:52

Куертен завершить кар"єру через проблеми із здоров"ям

Куертен завершить кар"єру через проблеми із здоров"ям
Густаво Куертен завершить кар"єру тенісиста після "Ролан Гаррос"-2008. Про це сам бразилець заявив вчора, 15 січня, на прес-конференції.

У нинішньому році Куертен планує взяти участь в шести турнірах, зокрема на Brasil Open, трьох турнірах серії "Мастерс" і "Ролан Гаррос", який він вигравав три рази. Також бразилець додав, що в серпні розраховує зіграти на своїй третій Олімпіаді.

По словах Куертена, причиною завершення кар"єри сталі проблеми із здоров"ям. Останнім часом його турбувала хронічна травма стегна, на якому бразилець зробив операції у 2002 і 2004 роках.

На професійному рівні бразилець дебютував в 1995 році. Найбільших успіхів він добився на "Ролан Гаррос" (Відкритий чемпіонат Франції), вигравши його в 1997, 2000 і 2001 роках. Перемогти на інших турнірах серії Великого Шлема Куертену не вдавалося.

У 2000 році бразилець став першою ракеткою світу і першим південноамериканцем в історії Асоціації тенісистів-професіоналів, кому вдалося завершити рік як лідера світового рейтингу. Зараз він займає лише 679-е місце.

Вперше Куертен заговорив про завершення кар"єри минулого року, коли заявив, що залишить теніс, якщо не зможе бути конкурентоздатним у 2008-му.

Джерело: "Євроспорт"
Зараз ви читаєте новину «Куертен завершить кар"єру через проблеми із здоров"ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути