Ексклюзиви
середа, 02 липня 2014 01:56

Спецтема: Кубок світу-2014: на землі Пеле та Роналдо

КС-2014. Збірна Бельгії дотиснула США в овертаймі і вийшла у чвертьфінал

КС-2014. Збірна Бельгії дотиснула США в овертаймі і вийшла у чвертьфінал
Лукаку: гол плюс пас - і Бельгія в чвертьфіналі. Фото: uefa.com

2 липня на стадіоні "Арена Фонте-Нова" в Салвадоре відбувся поєдинок 1/8 фіналу чемпіонату світу - 2014 з футболу між командами Бельгії та США.

Бельгійці отримали шанс відкрити рахунок у матчі вже на першій хвилині поєдинку, коли Орігі вірвався в штрафний, проте не зумів переграти стража воріт американців Тіма Ховарда. Бельгія володіла ініціативою в першому таймі, однак футболістам США час від часу вдавалося проводити гострі контратаки. В одній з них Демпсі отримав пас від Бредлі, але вдарив прямо в руки Тібо Куртуа.

У другій половині зустрічі перевага збірної Бельгії стало більш помітною. Тільки блискуча гра Тіма Ховарда рятувала американців від гола. Шанс відзначитися мали Азар, Орігі, де Брейне, Міральяс, Мертенс. У самому кінці основного часу Кріс Вондоловскі, який вийшов на заміну, міг принести американцям перемогу, проте не зумів влучити в площину воріт Куртуа.

У додатковий час бельгійцям таки вдалося втілити перевагу в голи. Спочатку Кевін де Брейне відгукнувся на передачу вийшов на заміну Ромелу Лукаку і переграв Тіма Ховарда, а на 105-й хвилині вже Лукаку з передачі того ж де Брейне відправив м'яч у сітку.

На самому початку другого тайму додаткового часу американцям вдалося відквитати один м'яч. Джуліан Грін, який з'явився на полі двома хвилинами раніше, з льоту відправив м'яч у ворота Куртуа після блискучої передачі Клінта Демпсі. Американці мали ще ряд можливостей зрівняти рахунок, проте підсумковий результат зафіксував перемогу збірної Бельгії, яка в чвертьфіналі зіграє з Аргентиною.

ЧС-2014 - фінальний раунд. 1/8 фіналу

Бельгія - США - 2:1 (дв)

Голи: Де Брейне, 93 (1:0); Лукаку, 105 (2:0); Грін, 107 (2:1).

Попередження: Компані, 42 - Кемерон, 18.

Бельгія: Куртуа, Алдервейрельд, Вертонген, Компані, Ван Бюйтен, Де Брюйне, Віцель, Феллаїні, Азар (Шадлі, 111), Мертенс (Міральяс, 61), Орігі (Лукаку, 91).

США: Ховард, Безлер, О.Гонсалес, Джонсон (Йедлін, 32), Кемерон, Бізлі, Зусі (Вондоловскі, 73), Бредлі, Бедойя (Грін, 105 +2), Джоунс, Демпсі.

Зараз ви читаєте новину «КС-2014. Збірна Бельгії дотиснула США в овертаймі і вийшла у чвертьфінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути