четвер, 08 квітня 2021 06:11

Кривдник "Шахтаря" ніколи не перемагав "Аякс"

Кривдник "Шахтаря" ніколи не перемагав "Аякс"
У 2019 "Аякс" ледь не пробився до фіналу Ліги чемпіонів. Фото: Reuters

Сьогодні в 1/4 фіналу Ліги Європи буде зіграно чотири матчі. Головним вважається протистояння амстердамського "Аякса" й італійської "Роми".

Італійський клуб тренує колишній тренер "Шахтаря" Пауло Фонсека. Саме римляни на попередній стадії двічі обіграли донецький клуб – 3:0 і 2:1.

"Вовки" втратили шанси на здобуття скудетто й мають проблеми із потраплянням в зону Ліги чемпіонів, відстаючи від 4 сходинки на 5 балів. Їх може урятувати лише виграш трофею.

"Аякс" навпаки гарантував собі Лігу чемпіонів на наступний рік. Столичний клуб відірвався від найближчого переслідувача на 11 балів за 6 турів до закінчення першості.

Команди лише раз зустрічалися між собою в єврокубках. У 2003 році в другому груповому етапі Ліги чемпіонів у Римі була зафіксована нічия – 1:1, а в Амстердамі сильнішими були господарі поля – 2:1.

В активі "Роми" лише один європейський трофей – Кубок ярмарок 1961 року. В 1984 році команда грала у фіналі кубка чемпіонів, де поступилася "Ліверпулю". Натомість "Аякс" чотири рази вигравав Кубок чемпіонів, тричі – Суперкубок, двічі – Міжконтинентальний кубок, по одному разу Лігу Європи й Кубок кубків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рома" знайшла собі нового тренера

В інших матчах чвертьфінал ліги Європи зустрінуться: "Гранада" – "Манчестер Юнайтед", "Арсенал" – "Славія", "Динамо" Загреб – "Вільярреал". Саме хорватський клуб став автором найгучнішої сенсації 1/8 фіналу, вибивши лондонський "Тоттенгем".

Зараз ви читаєте новину «Кривдник "Шахтаря" ніколи не перемагав "Аякс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути