четвер, 19 липня 2012 13:10

"Кранчар зізнався, що готовий на 60 %" - Суркіс

"Кранчар зізнався, що готовий на 60 %" - Суркіс
Ігор Суркіс: "Новачкам потрібен час на адаптацію". Фото: dynamo.kiev.ua

Новачкам "Динамо" потрібно трохи часу, аби адаптуватися у складі, сказав президент киян Ігор Суркіс, коментуючи трансферну кампанію клубу.

Про Велозу і Рубена

"Велозу прилетів до Києва лише в понеділок увечері - йому потрібен час, щоб відпочити після Євро, де збірна Португалії дійшла до півфіналу. Ми пропонували Мігелю приєднатися до команди трохи раніше, але він дав зрозуміти, що принесе значно більше користі, якщо спершу відновиться психологічно. Фізичну форму він, за власними словами, буде готовий набрати від сили за десять днів", - сказав він.

"Що до Рубена, то непрості переговори з "Вільярреалом" ми вели давно, але отримати під особистим контрактом підпис самого гравця змогли тільки після його повернення з законної відпустки. Два тижні він був поза досяжністю в Аргентині, ще тиждень - відпочивав на островах", - розповів Суркіс.

Про Ніко Кранчара

"Ніко ще належить набрати потрібні кондиції. Звичайно, нас не може влаштовувати нинішній рівень готовності Кранчара - на полі він повинен відпрацьовувати з першої до останньої хвилини. Ми, втім, не знаємо до кінця плани Сьоміна - можливо, тренер збирається вивести його на оптимальний рівень до відповідальних матчів на євроарені", - припустив президент "Динамо".

"При цьому потенціал Кранчара у мене сумнівів не викликає, а кілька його передач, якими, в силу недостатньої зіграності, партнери у зустрічі з "Металургом" скористатися не зуміли, стали найкращим свідченням його високого рівня", - впевнений Суркіс.

"Сам Ніко зізнався, що готовий поки відсотків на шістдесят. Але якщо ми не будемо давати йому ігрову практику, обмежуючи лише тренуваннями, це придбання команду не підсилить", - зазначив Суркіс.

Про можливість викупу трансфера Алієва "Дніпром"

"Права "першої руки" ми дніпропетровцям не надавали. І взагалі, умови, на яких Саша орендований, є предметом нашої з Ігорем Коломойським взаємної домовленісті. А коли ми з ним про щось домовилися, прописувати якісь деталі немає ніякої необхідності", - сказав Ігор Михайлович.

"Якщо будемо бачити необхідність повернути Алієва, ми його повернемо. Але якщо "Дніпро" виявиться наполегливий у бажанні отримати цього гравця на постійній основі, ціна питання буде відповідною", - запевнив Суркіс.

Про Віталія Каверіна і Андрія Богданова

"Насамперед зауважу, що Каверін дуже сподобався Сьоміну. Проте в "Динамо" на його позиціях грають Ярмоленко і Гусєв, яких не так-то просто потіснити зі складу. Юрій Павлович переконаний, що клуб, який вирішить взяти футболіста в річну оренду, виявиться у виграші", - сказав Суркіс.

"Не програємо і ми, оскільки до нас Віталій повернеться з хорошою ігровою практикою і перспективою стати одним з провідних наших футболістів. Скажу вам чесно: при його придбанні спирався ще й на думку Павла Яковенко, у якого Каверін грав у молодіжній збірній. Зараз, правда, у хлопця є невелика м'язова проблема, але днів через десять, від сили через два тижні він відновиться і буде готовий на час змінити клуб", - розповів президент "Динамо".

"До душі Сьоміну і придбаний в "Арсеналі" Андрій Богданов. Вихованець нашого клубу, який свого часу грав у "Динамо-3", дуже добре проявив себе на зборах і, судячи з усього, буде отримувати в нинішньому сезоні ігрову практику. Сезон у нас буде не найпростіший, граємо на трьох фронтах, тому 11-ма футболістами абсолютно точно не впораємось", - впевнений Суркіс.

Про трансфер Євгена Селіна

"Зі свого боку я для трансферу цього гравця зробив все можливе, але впливати на думку керівництва полтавського клубу не можу. У "Ворсклі" витрачають гроші, запрошують нового тренера, ставлять перед командою високі завдання. Я зробив по Селіну пропозицію - гідну, на мій погляд. Тепер м'яч на стороні полтавчан: захочуть вони відпустити хлопця - ми із задоволенням його придбаємо. А якщо ні, будемо вирішувати питання по позиції лівого захисника за допомогою інших кандидатур", - запевнив Суркіс.

"Що стосується самого Селіна, то, наскільки я розумію, він був би не проти змінити команду, перейти на якісно інший рівень, пограти в Лізі чемпіонів і разом з новою командою поборотися за чемпіонство в Україні. Крім того, в "Динамо" у нього була б зовсім інша мотивація - в тому числі і фінансова. Але в ході переговорів ми з повагою ставилися до позиції не тільки футболіста, але і президента "Ворскли" Олега Бабаєва і власника клубу Костянтина Жеваго", - зазначив президент киян.

Про повернення Факундо Бертольо

"Кілька днів тому ми розмовляли у моєму кабінеті. Перш за все Бертольо належить залікувати невелике м'язове ушкодження - з цією метою він полетів на консультацію до Франції. На думку наших лікарів, на відновлення після старої травми, отриманої в Бразилії, необхідно десять-дванадцять днів. Факундо сповнений рішучості довести, що він потрібен "Динамо". Особливо надихає хлопця поява в команді співвітчизника Марко Рубена", - зазначив Суркіс.

"До сказаного можу додати, що вважав і як і раніше вважаю Бертольо класним футболістом, якому тільки травми не дозволили поки заграти в нашій команді. Серед плюсів молодого аргентинця відзначив би його вражаючу психологічну стійкість і відмінний характер. На відміну від багатьох інших гравців, які приходили в нашу команду, не виходили на поле і пояснювали це як правило тим, що до них несправедливо ставляться, Факундо тямущий, життєлюбний і, до того ж, по-юнацьки любить футбол", - додав Ігор Михайлович.

Про інтерес до Нілмара

"Ми і не проявляли до бразильця ні найменшого інтересу. Ніяких переговорів про нього з "Вільярреалом" не вели", - заявив Суркіс.

Про повернення Дениса Бойка із "Кривбасу"

"Бойка ми повернули не для того, щоб закрити на якийсь час проблемну позицію, а для створення на ній справжньої конкуренції. Все буде залежати від того, наскільки Денис готовий конкурувати з Ковалем і Шовковським, а ті в свою чергу - з ним і один з одним", - сказав президент столичного клубу.

Про інтерес "Сан-Паулу" до Дуду

"Бразильський клуб до нас не звертався. Але якби і звернувся, ми не дали б згоди. Цей гравець потрібен "Динамо", - підсумував Суркіс.

Зараз ви читаєте новину «"Кранчар зізнався, що готовий на 60 %" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути