неділя, 03 квітня 2016 23:41

Кожна збірна з нашої групи може кваліфікуватися на Кубок світу - фінський журналіст

Кожна збірна з нашої групи може кваліфікуватися на Кубок світу - фінський журналіст
У збірної України є такі сильні гравці, як Коноплянка та Ярмоленко - Харрі Ахола

Збірна Фінляндії, суперник України у відборі на Кубок світу-2018, поступилася Польщі (нашому супернику на Євро-2016) у товариському матчі з рахунком 0:5.

Восени цього року європейські збірні розпочнуть боротьбу за мундіаль. Українці потрапили у групу І разом з Хорватією, Ісландією, Туреччиною та згаданою вже Фінляндією.

"Наша відбірна група на Кубок світу справді важка. Її особливість — немає відвертого аутсайдера. Кожна збірна може кваліфікуватися на мундіаль, - розповідає фінський журналіст Харрі Ахола. - Зараз збірна Фінляндії не у своїй найкращій формі. Це яскраво показала поразка від Польщі. Оснона проблема — у нас мало сильних граців, які б виступали у командах з провідних чемпіонатів Європи.

Таких футболістів є лише троє. Воротар Лукаш Градецкі виступає у бундеслізі за франкфуртський "Айнтрахт". Також маємо двох представників у Серії А - лівий півзахисник Перпарім Хетемай грає за "К'єво", а захисник Ніколас Мойсандер представляє "Сампдорію".

Українці і фіни у відборі на Кубок світу зустрінуться 12 листопада цього року в Україні. Повторна зустріч збірних пройде 11 червня 2017-го року у Фінляндії. Цікавимося, якою командою Суомі будуть восени поточного року.

"Підбір гравців буде приблизно таким самим. Очевидно, що вісім футболістів зі складу, який вийшов проти поляків, гратиме у відборі. Можливі лише кілька змін. Іншою може бути тактика команди. У нас новий тренер — швед Ханс Бакке. Це його перший матч із Суомі за участю найкращих наших гравців. У січні він зіграв два спаринги зі збірниками з чемпіонату Фінляндії.

Як фін я дуже розчарований такою поразкою від Польщі, але мушу визнати, що це наш теперішній рівень. У нас є потенціал, щоб грати краще. Безумовно, Україна буде фаворитом нашого матчу. Тут не може бути двох думок.

У вашої збірної є такі сильні гравців, як Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко. Знаю, що раніше в український футбол вкладали великі кошти. Мені важко сказати, як ситуація в країні вплинула на чемпіонат України, але в єврокубках ваші клуби виступають цілком успішно", - каже фін.

Нагадаємо, Ханс Бакке розповів Gazeta.ua, що уважно слідкуватиме за Україною на Євро-2016.

Зараз ви читаєте новину «Кожна збірна з нашої групи може кваліфікуватися на Кубок світу - фінський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути