неділя, 13 листопада 2016 11:51

"Коваленка треба було міняти після першого тайму" - Грачов

"Коваленка треба було міняти після першого тайму" - Грачов
Віктор Грачов. Фото: dynamo.kiev.ua

Екс-гравець "Шахтаря" і футбольний експерт Віктор Грачов прокоментував результат матчу збірної України проти Фінляндії в кваліфікації КС-2018. Зустріч в Одесі завершилася мінімальною перемогою команди Андрія Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Могли виграти з більшим рахунком" - Шевченко

"Учорашня гра з Фінляндією – найслабша у збірної під керівництвом Шевченка, – вважає Віктор Олександрович. – Причина одна – розбалансованість.

Грачов каже, що лідери команди не змогли потягнути її за собою.

"В першому таймі я дивувався, чому тренер фінів залишає проти Ярмоленка лише одного захисника. У другому зрозумів. Андрій після травми. Функціональний стан не дозволяє виграти йому бодай один простий забіг у захисників. Погана фізична форма вплинула на здатність обводити один в один. Коноплянка сидить на лавці запасних у "Шальке". У першому таймі, поки були сили, він непогано рухався. У другому – розчинився на полі. Ще гірше виглядав Коваленко. Я помітив, що у другій половині гри коментатор лише двічі назвав його прізвище. Віктора потрібно було міняти після перших 45 хвилин гри. Він зовсім не набрав форму. Якщо Кравець, Ракицький і Степаненко у чудових ігрових кондиціях, то це помітно відразу. Решта команди не встигала за ними. Ляп Кучера мене не здивував. Олександр припускається такої помилки ледь не в кожній грі. Передивіться останні матчі "Шахтаря" і переконаєтеся.

Тим не менше, експерт не бачить приводу для песимізму.

"Команда лише будується. Шевченко в якості тренера провів лише четвертий офіційний поєдинок. Пройти початковий етап будівництва команди без зривів ще нікому не вдавалося. Вважаю, що саме вчора наші гравці потрапили у функціональну яму. Думаю, у грі з Сербією Україна виглядатиме значно краще".

Разом із тим Віктор Олександрович нарікає на коротку лаву запасних.

"Зрозуміло й варте похвали бажання Шевченка омолодити команду й грати в одному незмінному складі. Але мусить бути хоч найближчий резерв – 4-5 виконавців, готових вийти на заміну. Поки що безсумнівним кандидатом виглядає лише 35-річний Руслан Ротань. Караваєв, Зозуля, які виходили на заміну в перших матчах, поки міцно гріють лаву запасних".

Грачов віддає належне супернику.

"У Європі не лишилося країн, збірні яких не вміють грати у футбол. Принаймні вчорашні аутсайдери швидко вчаться. Що ми й побачили на прикладі фінської збірної. Футбольні карлики остаточно відходять у минуле", – вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми говорили на теорії про те, як стримати Ярмоленка та Коноплянку" - воротар збірної Фінляндії

Зараз ви читаєте новину «"Коваленка треба було міняти після першого тайму" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути