Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2024 15:07

Костюк і Світоліна здобули перемоги на US Open-2024
5

Ангеліна Світоліна обіграла Ангеліну Калініну у двосетовому поєдинку
Фото: Facebook.com/elinasvitolinaofficial
Ангеліна Світоліна обіграла Ангеліну Калініну у двосетовому поєдинку
Марта Костюк перемогла Гаррієт Дарт у двох сетах
Марта Костюк перемогла Гаррієт Дарт у двох сетах
Ангеліна Світоліна обіграла Ангеліну Калініну у двосетовому поєдинку

Українські тенісистки Марта Костюк та Еліна Світоліна пройшли у третє коло US Open-2024

Костюк перемогла британку Гаррієт Дарт у двох сетах (2:0), а Світоліна обіграла іншу експершу ракетку України Ангеліну Калініну у двосетовому поєдинку. Про це повідомили "Суспільне Спорт".

Як пройшов матч Костюк - Дарт

У першому сеті Костюк програла стартові два гейми на власній подачі, зробивши у відповідь лише один брейк. Перевага Дарт трималася до десятого гейму, в якому їй було достатньо захистити гейм на власній подачі.

Українка змогла перевести перший сет на тайбрейк. Спершу вона всуху зробила брейк на подачі Дарт. І попри програний наступний гейм на власній подачі, зробила ще один, зробивши рахунок 6:6.

На тайбрейку Костюк відіграла одразу п'ять сетпойнтів Дарт, три з яких — за рахунку 3:6. І у підсумку взяла партію, реалізувавши третій сетпойнт.

У першому сеті Костюк переважила Дарт за кількістю віннерів (17 проти 8), маючи майже ідентичний показник невимушених помилок (23 проти 22).

У другому сеті українка здобула розгромну перемогу - 6:1. Костюк віддала лише один гейм на самому старті партії, після чого взяла шість поспіль, хоча лише з четвертої спроби реалізувала матчпойнт.

У другому сеті Костюк продовжила переважати Дарт за кількістю віннерів (9 проти 3). І значно менше припускалася невимушених помилок (5 проти 12 у британки).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ребров назвав склад збірної на Лігу націй-2024/2025

Як минуло українське дербі Світоліної і Калініної

У першому сеті Світоліна віддала Калініній лише один гейм. Причому партія взагалі могла закінчитися для Ангеліни поразкою 0:6, однак у тривалому четвертому геймі вона відіграла два брейкпойнти Еліни.

Ключовим моментом першої партії стала більша кількість віннерів від Світоліної (13 проти 7). При цьому невимушених помилок Еліна також припустилася більше (14 проти 11).

Другий сет матчу пройшов майже за ідентичним сценарієм, що і перший: Світоліна здійснила ривок 4:0. А вже у наступному відрізку партії просто втримала перевагу над Калініною та перемогла 6:2.

У другому сеті Світоліна помилялася менше, аніж у першій партії (8 помилок за ідентичної кількості у Калініної). І здійснила майже стільки ж віннерів (14, в Ангеліни - лише 8).

Суперниця Марти Костюк у третьому раунді змагань визначиться у матчі нідерландки Аранчі Рус і 12-ї ракетки світу Емми Наварро.

Наступною суперницею Еліни Світоліної на US Open-2024 стане чинна чемпіонка турніру Коко Гофф, сіяна під третім номером.

Марта Костюк уп'яте в кар'єрі виступає в основній частині американського Грендслему. У першому раунді змагань українка впевнено обіграла американку Маккартні Кессер у два сети (6:2, 6:3) і вийшла в 1/32 фіналу US Open.

Еліна Світоліна продовжила серію виходів у третє коло на всіх Грендслемах. Із моменту повернення на корт у 2023 році, вона всьоме поспіль доходить до цієї стадії.

Зараз ви читаєте новину «Костюк і Світоліна здобули перемоги на US Open-2024». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути