Ексклюзиви
середа, 08 лютого 2012 15:17

"Контадор повинен захищати себе до самого кінця" - Гвардіола підтримав велогонщика
10

Фото: Reuters

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола порадив іспанському велогонщику Альберто Контадору, який у понеділок отримав дворічну дискваліфікацію за вживання заборонених препаратів, відстоювати свою правоту до самого до кінця, повідомляє АФП.

У понеділок Спортивний арбітражний суд (CAS) в Лозанні поставив крапку в довгому розгляді у справі Контадора, дискваліфікувавши іспанського велогонщика за порушення антидопінгових правил на 2 роки. Контадор, якому заборонено виступати до 6 серпня поточного року, не зможе взяти участі в ряді великих змагань, включаючи Олімпіаду в Лондоні, а також він буде позбавлений титулу переможця "Тур де Франс"-2010. У вівторок іспанець заявив, що вважає себе невинним, а його "юристи вивчають можливість для подачі апеляції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контадора позбавили перемоги на "Тур де Франс" і дискваліфікували на два роки

"У таких ситуаціях, я кажу це, виходячи з власного досвіду, є тільки одна людина, яка знає, що сталося - це він сам", - наводить слова Гвардіоли АФП з посиланням на іспанські ЗМІ.

У 2001 році Гвардіола, будучи гравцем італійської "Брешії", також був звинувачений у вживанні допінгу (нандролона) і згодом був відлучений від спорту на 4 місяці. Проте в жовтні 2007 року іспанець в суді зміг довести свою невинність перед Італійською федерацією футболу (FIGC).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибку дискваліфікували на два роки

"Якщо він знає, що він дійсно невинний, як він сказав це публічно і при особистих розмовах, він повинен захищати себе до самого кінця. Зрештою правда завжди стає очевидною", - додав іспанський фахівець.

У вересні 2010 року Контадор був відсторонений від змагань після того, як в його допінг-пробі виявили заборонений препарат кленбутерол. Позитивний результат дала проба, взята у іспанця 21 липня 2010 під час "Тур де Франс". Федерація велоспорту Іспанії скасувала дискваліфікацію гонщика, проте Міжнародний союз велосипедистів (UCI) подав апеляцію на дане рішення в CAS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА спіймала Рибку на допінгу - ЗМІ

Дворазовому переможцю "Тур де Франс" також загрожує штраф у розмірі 2,4 мільйона євро.

Зараз ви читаєте новину «"Контадор повинен захищати себе до самого кінця" - Гвардіола підтримав велогонщика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути