вівторок, 16 липня 2019 08:00

Коноплянці варто думати про футбол, а не про гроші

Євген Коноплянка ніяк не може визначитися зі своїм наступним клубом. "Шальке" не розраховує на українського футболіста та навіть не використовує в передсезонному зборі команди.

Проблема в тому, що німецька команда залишилася без єврокубів. Тому не може розраховувати на фінансові дивіденди від УЄФА. В такій ситуації не залишається нічого іншого, як прощатися з гравцями, які мали високі зарплати. Як повідомляють німецькі медіа Коноплянка отримує 4 мільйони євро не сезон. Це дуже велика зарплата, особливо для гравця, який мало грає та не зовсім ефективний на полі. Рішення попрощатися з ним виглядає логічним з сторони "Шальке". Тільки от українець ще має контракт на один сезон. Аби куди він точно не піде. Якщо не вдасться знайти клуб – може отримувати ще рік свою зарплату фактично не граючи за першу команду.

Коноплянка аби куди не перейде

Річ втому, що Євгену зараз 29 років. Це час, коли підписують останній свій серйозний контракт. Зрозуміло, що футболіст буде грати на високому рівні максимум 3-4 сезони, а далі буде спад. Тому варто підписати хороший останній великий контракт, щоб заробити на після футбольне життя вже напевно. Не дарма український півзахисник підписав контракт про співпрацю з відомими ділком та агентом Фалі Рамадані, який має серйозні зв'язки насамперед в Туреччині.

Автор: Офіційний сайт "Севільї"
  В "Севільї" Коноплянка не виправдав сподівань та через сезон був проданий до іншого клубу
В "Севільї" Коноплянка не виправдав сподівань та через сезон був проданий до іншого клубу


Річ у тому, що з кожним роком, особисті умови Коноплянки будуть падати. Наступного сезону він вже перетне психологічну позначку 30 років. В багатьох клубів існують певні стереотипи на рахунок футболістів такого віку. Мовляв все краще вже позаду. У випадку з Коноплянкою це ще підтверджується постійними травмами, які залишаються його поза грою.
Якщо Коноплянка цього літа не перейде до іншого клубу, то наступного сезону, враховуючи вік та відсутність стабільної ігрової практики, йому це зробити буде вкрай важко. В такій ситуації годі розраховувати на якісь серйозні гроші.

З кожним роком особисті умови контракту Коноплянки будуть зменшуватися


Після провалу в " Севільї" та "Шальке" вже навряд чи знайдуться клуби з провідних чемпіонатів, які б захотіли мати співпрацю з Коноплянкою. Сильним командам цей футболіст є не цікавим, а у більше простих команд не буде грошей заплатити ні "Шальке" компенсацію, ні самому гравцеві хорошу зарплату. Тому мова може йти тільки про особливі чемпіонати, де можуть платити великі гроші за ім'я без урахування ігрової форми. Мова насамперед, про Китай, Росію та Туреччину.

Автор: Bild
  В "Шальке" теж не вдалося показати всі свої таланти
В "Шальке" теж не вдалося показати всі свої таланти


Для того щоб грати у Китаї та претендувати на захмарну зарплату Коноплянка не виглядає відомим футболістом. В Іспанії та Німеччині він просто провалися. Росія не можлива з усім відомих причин. Залишається тільки Туреччина.

Тут ще Євген вдало зіграв за збірну. Забив 2 у ворота не простих сербів. Значить він все таким може, клубні проблеми свідчать про те, що до нього не знайшли підхід чи використовували не так.

Дійсно, останні місяці в інформаційному просторі лунають розмови про можливий перехід Коноплянки чи то до "Бешикташа" чи " Фенербахче". Турецькі медіа раз за разом пишуть, що українець ось –ось перейде до місцевого гранда, але постійно щось йде не так.

Автор: АФУ
  Як би не йшли справи Коноплянки в клубі, але в збірній він завжди на провідних ролях
Як би не йшли справи Коноплянки в клубі, але в збірній він завжди на провідних ролях

Зрозуміло, що турки не особливо хочуть платити за гравця, який фактично не грав минулий сезон. Розраховують на те, що "Шальке" відпустить його майже задарма чи дасть статус вільного агента через відсутність довіри тренера, короткостроковий контракт(залишився сезон) та велику зарплату. А сам футболіст зменшить свої вимоги. Все-таки він ніколи не був навіть маленькою зірочкою європейського масштабу. Скоріше гравцем, який не реалізувався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про перехід Малиновського в "Аталанту"


Коноплянка має зрозуміти, що 29-30 років –це ще не той період, коли виключно варто думати про гроші. На першому місці має бути ігрова практика. Якщо він буде грати, при тому успішно, ніяких проблем з хорошими особистими умовами в нього не буде.

Зараз ви читаєте новину «Коноплянці варто думати про футбол, а не про гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути