Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2013 14:26

Команда Повєткіна ніяк не заспокоїться: вину переклали на американського тренера

Команда Повєткіна ніяк не заспокоїться: вину переклали на американського тренера
Олександр Повєткін та Олександр Зімін ФОТО: lenta.ru

Тренер російського боксера Олександра Повєткіна Олександр Зімін пов'язав поразку свого підопічного в бою з Володимиром Кличком з роботою американського тренера Стейсі Маккінлі. Про це повідомляє сайт видання "Советский спорт".

Зімін розповів, що Маккінлі змінив програму підготовки до бою з Кличком, що негативно вплинуло на Повєткіна. "Розумієте, не можна за три тижні до бою давати бійцеві нового тренера, який починає теж щось радити", - зазначив російський фахівець.

За словами Зіміна, до моменту появи американця Повєткін знаходився в хорошій формі і у нього було чітке уявлення про те, як вести поєдинок з Кличком. Так, росіянин повинен був поступово додавати у швидкості, в той час як на практиці виявилося, що Повєткін з першого раунду боксував у високому темпі, нехтуючи захистом. "Характер зіграв своє і обстановка перед боєм: надто багато порадників", - підсумував Зімін.

Маккінлі відомий роботою з Майком Тайсоном. Також американець готував панамця Гільєрмо Джонса до бою з росіянином Денисом Лебедєвим. Той поєдинок, що відбувся 17 травня в Москві, закінчився перемогою Джонса.

Під час підготовки Повєткіна до травневого бою з поляком Анджеєм Вавжиком в штаб російського боксера входив колишній чемпіон світу Костя Цзю. Планувалося, що Цзю буде допомагати російському боксерові і перед поєдинком з Кличком, але в підсумку тренера відсторонили від роботи.

У липні представники Повєткіна намагалися домовитися про співпрацю з тренером філіппінця Менні Пакіао Фреді Роучем. Але в підсумку американець відмовив російському боксерові і зосередився на роботі з пуерториканцем Мігелем Котто.

Поєдинок Кличка і Повєткіна пройшов 5 жовтня в московському спорткомплексі "Олімпійський". За підсумками 12-раундового бою судді одноголосно віддали перемогу українцю.

Зараз ви читаєте новину «Команда Повєткіна ніяк не заспокоїться: вину переклали на американського тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути