Ексклюзиви
середа, 29 липня 2009 12:54

Команда БМВ припиняє виступи у Формулі-1

Команда БМВ припиняє виступи у Формулі-1

Німецький концерн БМВ офіційно підтвердив, що завершить виступи у Формулі-1 після закінчення сезону-2009. Про це було оголошено на екстреній прес-конференції в Мюнхені.

Голова ради директорів БМВ Норберт Рейтхофер прокоментував прощання німецького концерну з Формулою-1.

"Звичайно, для нас це було важке рішення. Але це рішучий крок в рамках стратегічної перебудови нашої компанії. В рамках нашої стратегії ми оцінюємо всі наші проекти та ініціативи за критеріями їх цінності і легкості підтримки в майбутньому. Формула-1 виявилася менш цінним провідником наших ідей", - цитує Рейтхофера Autosport.

При цьому БМВ планує продовжити участь в решті серій перегонів, де представлений концерн.

Член ради директорів БМВ, директор концерну по розвитку Клаус Дрегер також прокоментував рішення компанії залишити Формулу-1.

"Нам було потрібно всього три роки, щоб стати топ-командою. На жаль, в нинішньому сезоні наші очікування не виправдалися. Як би там не було, десятирічний досвід виступів у Формулі-1 серйозно допоміг нашим інженерам, котрі займаються розвитком", - каже Дрегер.

Причиною того, що концерн йде з елітної серії автогонок стали погані виступи команди цього сезону. Пілоти Нік Хайдфельд і Роберт Кубіца займають 13 і 15 місце в особистому заліку пілотів. При цьому в минулому сезоні команда увійшла до трійки кращих у Кубку конструкторів.

Чемпіонат.Ру, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Команда БМВ припиняє виступи у Формулі-1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути