Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 19:57

Колліна виправдав Інкума

Колліна виправдав Інкума

Куратор системи арбітражу в українському футболі П'єрлуїджі Колліна виправдав гравця дніпропетровського "Дніпра" Самуеля Інкума.

Нагадаємо, у матчі з "Карпатами" захисник заробив вилучення під час заміни. Інкум зняв з себе футболку, за що і був покараний арбітром Олегом Деревинським.

"Що такого у цьому епізоді зробив Інкум? Він зняв футболку, коли залишав поле. Хіба він затягував час? Ні. Я б сказав, він йшов достатньо швидко. Він висловлював свою неповагу? Ні. - говорить Колліна на засіданні футбольного прес-клубу у вівторок, 8 листопада.

Гравець не має права знімати футболку під час гри? Це ніде не прописано в правилах гри у футбол. Там лише йдеться про покарання за зняття футболки під час святкування забитого голу.

Єдиним виправданням "гірчичника" Інкума, який можна підкріпити правилами, є неповага до самої гри. Саме так мені пояснив своє рішення арбітр. Я в нього прямо запитав, за що він показав жовту картку захиснику. Деревинський відповів, що у правилах написано: неповага до гри є неспортивною поведінкою, а вона карається попередженням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колліні сподобався вчинок Луческу

Вчинок захисника "Дніпра" не є протестом, затягуванням часу, провокацією і неспортивною поведінкою. Він не заслуговував на попередження.

Щодо попереджень футболістам за святкування голів, то арбітри не отримують від цього задоволення. Був певний період, коли це правило не діяло. Але тоді святкування голів набуло надто вже оригінальних форм — гравці вели себе як собачки, які справляють природні потреби. Словом, робили все, що завгодно. Тоді IFAB (Міжнародна рада футбольних асоціацій) сказала "стоп". Демократія іноді перетворюється в анархію."

Додамо, що наставник "Дніпра" Хуанде Рамос заявив, що футболіст-професіонал на мав права так чинити.

Зараз ви читаєте новину «Колліна виправдав Інкума». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути