понеділок, 11 травня 2020 20:11

Колишній тренер київського "Динамо" близький до закінчення кар'єри

Колишній тренер київського "Динамо" близький до закінчення кар'єри
Юрій Сьомін двічі очолював київське "Динамо". Фото: ФК "Динамо"

11 травня виповнилося 73 роки екстренеру київського "Динамо" Юрію Сьоміну.

Він другий за успішністю тренер динамівців в роки незалежності, після Валерія Лобановського. В сезоні 2008/09 "Динамо" під керівництвом Сьоміна не тільки виграло чемпіонат України, випередивши "Шахтар" на 12 очок, але й дійшло до півфіналу Кубку УЄФА. Там програло "Шахтареві"

Юрій Сьомін гріє серце вболівальників київського "Динамо" також перемогами над московським "Спартаком" у кваліфікації Ліги чемпіонів зі загальним рахунком - 8:2 .

Заслугою Сьоміна є перехід до першої команди "Динамо" Олександра Алієва та Артема Мілевського. За російського тренера починав свій шлях у першій команді Андрій Ярмоленко. Сьомін на початку 2008 року перебудував "Динамо" і навіть окреслив боротьбу за чемпіонство, що після осінньої частини сезону здавалося нереальним.

Новий наставник "Динамо" Валерій Газзаєв вирішив поламати все, що збудував до нього попередник. Нічого із того хорошого не вийшло

Історія "Динамо" та Сьоміна могла скластися зовсім по-іншому. Після успіх у в сезоні 2009-2010 наставник вирішив повернутися до свого рідного клубу - московського "Локомотиву". Ігор Суркіс міг утримати тренера завдяки чинному контракту, але вирішив не чинити перепон, враховуючи близькість Сьоміна із "залізничниками". "Динамо" Сьоміна вже досягло певного успіху. Команда могла далі розвиватися. Міг розвиватися сам Сьомін в ролі тренера. Варто було точково доповнити команду, яка вже у наступному сезоні могла замахнутися вихід до плейоф Ліги чемпіонів. Новий наставник "Динамо" Валерій Газзаєв вирішив поламати все, що збудував до нього попередник. Нічого із того хорошого не вийшло.

Другий прихід Сьоміна в "Динамо" вже був невдалий. До "Рубіна" був проданий провідний півзахисник команди Роман Єрьоменко. Головне - Сьомін втратив авторитет в команді.

Зараз Юрія Сьоміна виганяють із рідного "Локомотива", який позаторік він привів до чемпіонства. В тренера конфлікт зі спортивним директором московського клубу Василем Кінкладзе. Тренер а обурює, що керівництво клуб не хоче рахувати із його позицією по трансферах футболістів. Кінкладзе вважає, що Сьомін провалив Лігу чемпіонів, посівши четверте місце в групі, та не може боротися за золоті медалі в Росії. Відстає від "Зеніта" на дев'ять очок. "Локомотив" вже знайшов заміну Сьоміну. Серб Марко Ніколич має очолити команду з 1 липня.

Відставка із "Локомотива" фактично означає завершення професійної тренерської кар'єри Сьоміна. Їхати з російської столиці він вже не буде, а у московських клубах місць зараз не має. . Через вік Сьомін не поїде працювати за кордон.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Суркіс має запросити Скрипника, а не Реброва

Юрій Сьомін працював із "залізничниками" 23 сезони. Очолював київське "Динамо", "Анжі", "Габалу", "Мордовію", "Динамо" Москва. Тричі вигравав чемпіонат Росії, одного разу - чемпіонат України.

Зараз ви читаєте новину «Колишній тренер київського "Динамо" близький до закінчення кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути