понеділок, 25 червня 2012 17:27

"Коли вперше приїхав в Україну, почувався німим" — фанат з Нігерії працює на Євро волонтером

25-річний Майкл Ейзімога з Нігерії працює волонтером у Європейському містечку біля арки Дружби народів у Києві. Навчається в Луганському медичному університеті. Приїхав у Київ вболівати за збірну України.

- Народився в Нігерії, в місті Леґос — це південний захід країни. Батьки — бізнесмени, володіють мережею магазинів жіночого одягу. Я навчаюся за контрактом на 5 курсі Луганського медичного університету на лікаря-інфекціоніста. Приїхав в Україну, бо тут освіта нормальна, і порівняно недорога. Я в Києві уже три тижні — від початку чемпіонату. Зголосився бути волонтером, тому що можу ходити дивитися футбол у фан-зону.Подобається тут просто бути. Пояснюю іноземцям англійською дорогу, роздаю кондоми. Спостерігаю за розгубленими обличчями іноземців. Я їх розумію. Коли сам вперше приїхав у Україну, почувався німим. Не знав ні слова українською чи російською. Зараз трохи розумію російську, але розмовляти нею все-одно мені важко.

Майкл каже, що на його батьківщині у футбол починають грати з пелюшок, і грають скрізь:

.- У нас футбольна культура. Всі поведені на цьому. Інша річ — національна збірна неорганізована. Ми, африканці, всі класні футболісти. Тому що ми високі і швидкі. У Нігерії багато футбольних клубів. Я грав у футбол щодня. Навіть у Луганську граю в африканській команді — змагаємося з вашими. Наших футболістів важче зорганізувати, зібрати хорошу команду. Кожен з характером і біжить, куди хоче. Кожен по собі вправний. Але важко грають гуртом.

Майкл не відчув расизму в Україні. Але каже, що не довіряє лояльності українців:

- Ми, африканські хлопці, не віримо лише словам. Доводиться бути уважним до всіх нюансів поведінки інших людей, аби збагнути, як до тебе ставляться насправді. Я спостережливий.  Неприязні не помітив. Маю друзів у Києві. Футбол поєднав.

Зараз ви читаєте новину «"Коли вперше приїхав в Україну, почувався німим" — фанат з Нігерії працює на Євро волонтером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути