пʼятниця, 01 червня 2012 10:07

Колесніков: проблема перед Євро-2012 — українці не знають англійської

Колесніков: проблема перед Євро-2012 — українці не знають англійської
Віце-прем'єр-міністр України назвав головні проблеми України перед фіналом Чемпіонату Європи з футболу. Фото: prosport-ru.tsn.ua

Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков назвав головні проблеми України перед фіналом Чемпіонату Європи з футболу.

"Самий величезний мінус - дуже слабка мовна підготовка. Це не стосується Євро-2012, це в цілому проблема України", - заявив чиновник в інтерв'ю газеті "Сегодня".

За його словами, більшість українців не володіють англійською мовою.

"Країна, яка говорить на своїй мові, що не адаптована до світового співтовариства, і в той же час не знає англійської, - у цій країні люди, особливо молоді, позбавляють себе перспективи кар'єрного, а значить, і фінансового зростання", - заявив він і додав, що школярі і студенти повинні приділити максимум уваги іноземним мовам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавці на Беcсарабці вивчили кілька слів англійською

Він вважає, що чим більше і краще вони будуть їх знати, тим більше будуть заробляти. Крім того, він зазначив, що в Україні найбільша проблема при підготовці до Євро-2012 була як раз інфраструктурна, особливо транспортна складова.

"Криза ж лише додала проблем. Доступ до фінансових ресурсів виявився обмеженим, тому було важко. Але УЄФА задоволений, а значить, Україна з цим завданням впоралася", - заявив він.

Відповідаючи на питання, що зробили б краще, якби не було кризи, Колесніков заявив: "Доріг можна було б зробити більше. А ще можна було б все зробити краще та дешевше, якби попередня команда залишила проектну документацію. А коли ви проектуєте і будуєте одночасно, це дуже важко і дуже дорого. Втім, це вже криза "вітчизняного виробництва", - додав чиновник.

Він також відреагував на критику в зв'язку з запуском поїздів "Hyundai".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Швидкісний потяг "Хюндай" із Києва до Львова доїхав за чотири години 45 хвилин

"Москва не відразу будувалася, і наш перехід на сучасний транспорт теж не відразу відбудеться. Зараз ми вивчаємо вже свій досвід, і на його підставі повинні провести комерційні дослідження на наступні потяги, тому поки беремо паузу. Свого часу Сапсан (швидкісний поїзд Москва - Санкт-Петербург) починав з 15% завантаження. Ми починаємо з 20%, до травня 2013-го вийдемо на 75-80%. Думаю, після цього і будемо приймати такі рішення", - зазначив він.

Віце-прем'єр-міністр спрогнозував, що якби побудувати швидкісну дорогу в Донецьк, то поїзд доїде за 3 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий поїзд Skoda виїхав до Харкова, забувши взяти пасажирів

"Якщо зробити роздільний хід - вантажний і пасажирський, як Європа зробила після Другої світової війни, то, звичайно, швидкість збільшиться ще в півтори рази. З Києва до Донецька "Hyundai" буде їхати майже 6 годин (зараз в графіку — 6 год 40 хвилин). Якщо побудувати швидкісну дорогу, то доїде за 3 години. Є різниця? Ось тільки це економічно необгрунтовано", - зиявив Колесников.

Також він акцентував увагу на стан швидкісних доріг в Європі.

"Подивіться, хто має швидкісні дороги в Європі: найбагатші країни західного світу - Великобританія, Німеччина, Франція, в Іспанії почали будувати і в Італії. Східна Європа ще не має швидкісних доріг. Частково її захоплює, але, за великим рахунком, не має. Просто немає потоку - розумієте, адже для рентабельності поїзд повинен ходити хоча б раз на годину, а то і в півгодини. Це на добу має бути по 30-40 поїздів. Де взяти стільки пасажирів? Такої ділової активності немає", - резюмував він .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поїздах Hyundai двері відчиняються доторком руки

Раніше Колесніков заявляв, що підготовка до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року обійшлася Україні в 5 мільярдів доларів. За його словами, Польща витратила на підготовку майже в сім разів більше.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков: проблема перед Євро-2012 — українці не знають англійської ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути