пʼятниця, 16 листопада 2018 11:08

Кого може випустити Шевченко у сьогоднішньому матчі проти Словаччини

Кого може випустити Шевченко у сьогоднішньому матчі проти Словаччини
Підопічні Андрія Шевченка сьогодні зіграють зі словаками. Фото: Depo.ua

Сьогодні збірна України проведе заключний матч Ліги нації проти Словаччини у Трнаві. Підопічні Андрія Шевченка виграли 3 попередні матчі на турнірі та забезпечили собі перше місце. Тому турнірного значення матч не матиме. Швидше за все, це буде можливість перевірити найближчий резерв і поекспериментувати із побудовою гри.

Не всі провідні гравці знаходяться в розташуванні збірної. Андрій Ярмоленко вибув на довгий період через травму. Марлос продовжує відновлюватися після ушкодження.

Свій ігровий час може отримати хтось із дублерів Андрія П 'ятова у воротах. Денис Бойко показує зараз стабільну гру в "Динамо", а Андрію Луніну дуже потрібна ігрова практика, бо у іспанському "Леганесі" він майже не грає

Цікавим вибором Шевченка має стати позиція центрального захисника. Не буде Ярослава Ракицького. Тому тут варто чекати нових гравців. Найбільш оптимальною виглядає пара Бурда – Кривцов, але вони ніколи разом не грали. Тренерському штабу збірної варто використовувати клубні напрацювання. В останньому матчі "Шахтар"- "Динамо" у центі захисту кияни грали 23-річний Бурда та 19-річний Миколенко. Можна спробувати цей варіант.

Цікавим вибором Шевченка має стати позиція центрального захисника

Враховуючи відсутність Марлоса та Ярмоленка, свої шанси отримають в групі атаки інші гравці. Насамперед, шанс вийти в основі мають гравці ротації в попередніх матчах. Мова про Олександра Зінченка із " Манчестер Сіті" та Віктора Циганкова із "Динамо". Першому потрібна ігрова практика, яку він не має у Англії. А Циганков вже став одним із лідерів "Динамо".

Микола Шапаренко зараз перебуває у хорошій формі. Забив 5 м'ячів у 4 матчах за "Динамо". Зокрема, "Шахтарю" та "Ренну". Шапаренко теж має великі шанси замінити Марлоса у "основі" збірної.

Серед інших гравців варто відзначити Мар'яна Шведа із " Карпат". Зараз він став лідером львівського клубу. Однаково вдало може зіграти на позиції флангового півзахисника та форварда. Іван Петряк дуже гарно проявляє себе у угорському "Ференцвароші". У команді Сергія Реброва Петряк один із лідерів команди. Він може замінити в збірній Ярмоленка. Позиції у них однакові. Також запрошення від Андрія Шевченка отримав вінгер "Шахтаря" Сергій Болбат, який в останніх матчах грає в основному складі через травму Марлоса.

Швед став лідером "Карпат". Може зіграти флангового півзахисника та форварда

Повернувся до збірної Віктор Коваленко. Він може занести собі в актив останні матчі за "Шахтар". Враховуючи відсутність Марлоса, теж має отримати свій шанс. Тим паче, що Шепелев та Сидорчук зараз поза збірною.

Свій шанс повернутися до збірної має після довгої перерви Євген Макаренко. Колишній "динамівець" знайшов себе у Бельгії. Починав із скромного "Кортрейку", але зараз перейшов до місцевого гранду "Андерлехту". Якщо в Києві Євген грав на позиції лівого захисника, то у Бельгії розкрився на своїй рідній позиції опорного півзахисника. Макаренко може однаково підмінити Степаненка або Малиновського. За необхідності зіграти в захисті зліва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь отримає шанс у наступних матчах - Шевченко

Найбільш проблемною позицією у збірній залишається місце форварда. Довгий час єдиними викликаним нападаючим залишався Роман Яремчук із "Генту". Він у попередніх матчах мав ігровий час, моменти, але забити м'яч так і не зміг. Після останньому туру чемпіонату довикликали в збірну універсала Шведа із "Карпат" і Борячука із "Маріуполя". Обидва молодих гравців із молодіжної збірної України. За стилем вони більше нападаючі, які атакують із глибини, а не на вістрі атаки. Не отримав виклику Владислав Кулач із " Ворскли", який запрошувався на попередню гру проти " Чехії".

Матч Словаччина — Україна почнеться сьогодні о 21:45. О 21:00 стартує текстова трансляція на нашому сайті.

Зараз ви читаєте новину «Кого може випустити Шевченко у сьогоднішньому матчі проти Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути