четвер, 30 грудня 2010 15:29

Клуб російської прем'єр-ліги чекає на ліквідацію

Клуб російської прем'єр-ліги чекає на ліквідацію

Засновники клубу футбольної прем'єр-ліги "Сатурн" з підмосковного "Раменського" прийняли рішення розформувати команду. Причиною цього кроку стали великі борги клубу. Керівництво адміністративного штабу "Сатурна" знайшло інвесторів, готових покрити борги, але засновники відкинули всі пропозиції, повідомляє "Советский спорт".

Виконуючий обов'язки генерального директора "Сатурна" Іван Пирский 30 грудня повинен бути звільнений. На його місце планується призначити кризового керівника, завданням якого стане ліквідація футбольного клубу "Сатурн" як юридичної особи.

Про виключення "Сатурна" з прем'єр-ліги має бути оголошено в середині січня. Рішення про це можуть прийняти загальні збори прем'єр-ліги, провести які можна буде тільки після новорічних свят.

Як відзначає РИА Новости, в даний час арбітражний суд Москви розглядає позов ВАТ "Московська обласна інвестиційна трастова компанія" до "Сатурну". Сума позову складає більше 803,7 мільйона рублів. Перший перегляд було заплановано на 21 грудня, але його перенесли на 8 лютого.

"Сатурн" виступає у вищому дивізіоні чемпіонату Росії з 1999 року. Кращим результатом команди стало п'яте місце в 2007 році. У 2002 і 2006 роках "Сатурн" грав у півфіналі Кубка Росії. У чемпіонаті країни 2010 року підмосковна команда посіла десяте місце.

Раніше в грудні стало відомо, що під загрозою виходу з прем'єр-ліги знаходиться пермський "Амкар". Наприкінці минулого тижня президент Російської футбольної прем'єр-ліги (РФПЛ) Сергій Прядкін заявив, що питання про майбутнє "Сатурна" має бути вирішено до 15 січня.

Кандидатами на заміну "Сатурна" та "Амкара" в прем'єр-лізі називаються команди, які зайняли місця з третього по п'яте в першому дивізіоні в 2010 році: ФК "Нижній Новгород", КАМАЗ з Набережних Човнів та ФК "Краснодар".

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Клуб російської прем'єр-ліги чекає на ліквідацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути