неділя, 26 квітня 2009 11:36

Кличко відмовляється платити штраф за "контрабанду"

Кличко відмовляється платити штраф за "контрабанду"

Адвокат Кличка Себастьян Кордінг розповів, що він вже оскаржив рішення про штраф боксера.

Днями німецька митниця оштрафувала українського боксера-важкоатлета Віталія Кличка на півтори тисячі євро за спробу незаконного ввезення в країну дорогого годинника і сумки. В кінці березня чемпіон WBC був затриманий в аеропорту Франкфурта-на-Майні, і у нього відібрали годинник і сумку , які він не задекларував.

За німецькими законами, товари, що ввозяться в країну, вартістю більше 404 євро, повинні бути задекларовані. За словами Кличка, годинник фірми IWC він отримав два роки тому на церемонії вручення престижних нагород LaureusWorldSportsAwards, а сумку Montblanc його дружина Наталія придбала в Дюсельдорфі.

Адвокат Кличка Себастьян Кордінг розповів, що він вже оскаржив рішення про штраф боксера. Кордінг додав, що він надав німецьким митникам документ фірми IWC, що засвідчує, що годинник був вручений Кличку на церемонії, а також чек з магазина, де була куплена сумка.

"Митники діяли дуже строго, - сказав адвокат Кличка. - Письмово ми оскаржили конфіскацію предметів і вимогу виплатити штраф. Незвично в даному випадку те, що були конфісковані особисті речі, а також дорожня сумка. Що тепер робити Кличку? Купувати речі в дешевих супермаркетах або ж при виїзді декларувати буквально кожну річ?".

В кінці березня чемпіон світу за версією WBC (Всесвітня боксерська рада) Віталій Кличко прилетів до Німеччини з Києва, щоб привітати з днем народження свого молодшого брата Володимира і щоб сходити на концерт групи AC/DC. Незабаром після інциденту в аеропорту Фарнкфурта-на-Майні посольство України в Німеччині  зажадало пояснити причини затримання боксера.

За матеріалами turnir.com.ua, segodnya.ua

Зараз ви читаєте новину «Кличко відмовляється платити штраф за "контрабанду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути