Ексклюзиви
понеділок, 24 липня 2017 11:10

Київський "динамівець" знищив збірну Росії

Київський "динамівець" знищив збірну Росії
Під керівництвом Анатолія Бишовця збірна Росії зіграла 6 матчів і всі 6 разів програла

24 липня 1998 року Російський футбольний союз призначив головним тренером колишнього київського "динамівця" Анатолія Бишовця. Під його керівництвом збірна Росії зіграла 6 матчів і всі 6 разів програла. У грудні ображені росіяни розірвали контракт із фахівцем.

Свою удачу Анатолій Федорович вирішив випробувати 19 серпня у виїзній товариській грі проти Швеції. Перша поразка нікого не насторожила: шведи забили єдиний м'яч на 3-й хв. гри.

Наступна гра стала історична. 5 вересня вперше за історію у Києві в офіційному матчі відбору до Євро-2000 зустрілися збірні України і Росії. Українці мали велику перевагу й повинні були вигравати щонайменше 4:1, але виграли скромно - 3:2.

23 вересня Росія в Гранаді програла товариську гру збірній Іспанії - 0:1.

Навіть після четвертої поспіль поразки – цього разу в Москві збірній Франції - 2:3, росіяни втішали себе, що, мовляв, поступилися чинним чемпіонам світу.

Веселіше стало 14 жовтня в Рейк'явіку проти Ісландії. Цього разу збірна Росії ніяк не хотіла програвати. Забити самотужки ісландці, як не старалися, не могли. І тоді за справу взявся захисник Росії Юрій Ковтун. Точним ударом головою на 89-й хв. він продовжив серію поразок до 5.

Останній цвях у домовину збірної Росії забили бразильці. 18 листопада в товариській грі вони винесли Росію вперед ногами із рахунком - 5:1. Лише після цього Російський футбольний союз вирішив, що з нього досить, і оголосив про розірвання контракту із Бишовцем. Це було вершиною несправедливості, бо Анатолій Федорович відчував у собі сили працювати далі на благо російського футболу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболіст, який все життя провів у київському "Динамо", заявив, що Крим - це Росія

Останнім місцем роботи Бишовця була краснодарська "Кубань". Із клубом він працював 2009-го.

Зараз ви читаєте новину «Київський "динамівець" знищив збірну Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути