понеділок, 23 червня 2008 10:29

Київське "Динамо" програло московському

Київське "Динамо" програло московському

Матчем між київським і московським "Динамо" стартував міні-турнір "Динамо" - ігри чемпіонів", приурочений до 85-річчя однойменного товариства. Проте, не зважаючи на ювілей столичного клубу, глядачів на стадіоні зібралося небагато - близько двох тисяч. Росіян можна зрозуміти - днем раніше вся країна переживала за свою збірну, яка на чемпіонаті Європи грала проти голландців.

Наївно було припускати, що в період передсезонної підготовки наставники команд виставлять бойові склади. Причин на те декілька: по-перше, багато гравців обох команд знаходяться в розташуванні своїх національних збірних, хтось травмований, тому на полі ми побачили багато молодих виконавців.

Юрій Сьомін дав шанс проявити себе тим, хто в наступному сезоні цілком може заграти стабільно в основному складі, - Ярмоленко, Романчук, Федорів, Зозуля, Лисенко, Олейник. Наставник москвичів використав усіх гравців основного складу, за винятком, звичайно, футболістів, які перебувають у збірній Росії на чемпіонаті Європи. На поле вийшли і зоряний Кержаков, і португалець Данні, і вихованці Сьоміна - брати Комбарови. Недивно, що з перших хвилин територіальною перевагою володіли господарі. І на 18-й хвилині відкрили рахунок, коли Данні, ніби кинджалом, пронизав наш захист, і з правого кута воротарського майданчика пробив під перекладину воріт Рибки.

Футболістам київського "Динамо" багато часу не знадобилося, щоб відігратися. Проти Мілевського порушили правила, і до м"яча підійшов Алієв. До воріт було більше 25-ти метрів, але Олександр важився ударити. Сильний удар, помилка воротаря, який сіпнувся у кут, - і м"яч влітає по центру воріт.

Надалі гра проходила з перевагою москвичів, і на 55-й хвилині вони отримали черговий шанс вийти вперед. Мандзюк і Рибка не розібралися, кому з них йти на м"яч, Кержаков вискочив з-за спини захисника і пішов на ворота. У даному епізоді Рибці нічого не залишалося, як хапати за ноги нападаючого - пенальті. Суддівський вирок виконував сам постраждалий, але Рибка виправив свою помилку і блискуче парирував удар.

Відповідь киян була не менш небезпечною. Буквально перед фінальним свистком гості отримали право на штрафний удар з лівого флангу. Після навісу Алієва м"яч заметушився по штрафній москвичів, відскочив до Лисенка, який знаходився в декількох метрах від воріт, але після удару нападаючого м"яч потрапив у захисника і відлетів у поле. Як здалося, та і за словами самих футболістів, у цьому епізоді м"яч перетнув лінію воріт, при цьому потрапивши в руку захисникові господарів, але свисток судді промовчав.

Серія пенальті, яка послідувала відразу ж по закінченню основного часу, радощі киянам не принесла. Рибка, відбивши пенальті в грі, у серії не зміг справитися з ударами суперників. А ось у гостей вирішальним став удар Лисенка, який нехитро пробив по центру воріт, і воротар парирував м"яч ногами.

Таким чином, перемога дісталася "динамівцям" Москви. Їм ще належить провести два матчі в рамках турніру "Динамо" - ігри чемпіонів" (25 червня проти мінського "Динамо", 28 червня - проти тбіліських одноклубників), а наша команда вже завтра відправиться на учбово-тренувальний збір, який проходитиме в Австрії з 24-го червня по 6 липня.

www.fcdynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Київське "Динамо" програло московському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути