середа, 14 березня 2018 11:09

Київське "Динамо" забезпечило cобі півфінал Кубку чемпіонів

Київське  "Динамо" забезпечило cобі півфінал Кубку чемпіонів
Ігор Бєланов - володар "Золотого м'яча-1986"

14 березня 1987 року київське "Динамо" розтрощило в гостях турецький "Бешикташ" - 5:0. Це був перший матч чвертьфіналу Кубка чемпіонів.

У перших раундах кияни здолали болгарський "Бероє" - 1:1 і 2:0 та шотландський "Селтік" - 1:1 і 3:1.

За результатами жеребкування, перша гра між "Динамо" і "Бешикташем" мала проходити в Києві. Але турецький клуб вважали явним аутсайдером у цій парі. Тому турки звернулися з проханням зіграти перший матч у Стамбулі. Хотіли, аби на гру прийшло якомога більше глядачів. "Динамо" погодилося і 4 березня вже було на місці.

Кияни просиділи в готелі 5 днів в очікуванні покращення погодних умов

Але саме в той день у Стамбулі лютувала найбільша за всю історію спостережень завірюха. Поле засипало півметровим шаром снігу. Кияни просиділи в готелі 5 днів в очікуванні покращення погодних умов. Але зима не відступала. 9 березня підопічні Лобановського повернулися додому. Лише 14 числа турецький клуб зміг знайти прийнятне для гри поле – в Ізмірі.

Кияни зразу взялися за справу. Ігор Бєланов увірвався в карний майданчик із правого флангу атаки й пробив точно в дальній кут - 1:0. Наприкінці першого тайму відзначився Блохін. На початку другого – Євтушенко. Згодом ця пара забила ще по одному м'ячу. Загальний рахунок – 5:0 на користь "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київське "Динамо" вперше виграло єврокубок

Матч у Києві зіграли за 4 дні. Він завершився перемогою киян - 2:0. Ігор Бєланов не реалізував пенальті. Однак Ігор мав привід для радощів: того дня йому вручили "Золотий м'яч".

Зараз ви читаєте новину «Київське "Динамо" забезпечило cобі півфінал Кубку чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути