вівторок, 13 листопада 2012 15:54

Києва не виявилося у списку претендентів на Євро-2020

Києва не виявилося у списку претендентів на Євро-2020
Євро-2020 може пройти у 13 містах ФОТО: lenta.ru

Виконком УЄФА 7 грудня розгляне варіант проведення чемпіонату Європи 2020 року у 13 містах. Про це повідомляє німецьке видання Bild з посиланням на президента Німецького футбольного союзу (DFB) Вольфганга Нірсбаха.

Нірсбах повідомив, що президент УЄФА Мішель Платіні розповів йому про те, як може пройти європейська першість у 2020 році. Планується, що матчі чемпіонату Європи приймуть Москва, Амстердам, Берлін, Афіни, Брюссель, Париж, Мадрид, Лісабон, Базель, Лондон, Загреб, Рим і Стамбул. При цьому турецьке місто має найвищі шанси, щоб прийняти півфінали і фінал турніру.

УЄФА може ухвалити таку схему проведення Євро-2020 в січні 2013 року. Вперше про можливість проведення чемпіонату Європи у великій кількості міст Мішель Платіні повідомив наприкінці червня 2012 року. Причиною для зміни формату турніру є фінансова криза, яка вибухнула в Європі. Дешевше провести турнір в містах, де є вся необхідна інфраструктура.

На виконкомі УЄФА, який пройшов 1 жовтня в Санкт-Петербурзі, Платіні знову заявив про можливість проведення Євро-2020 в 12 або 13 містах Європи. За його словами, у 2020 році виповнюється 60 років з дня першого чемпіонату Європи, тому було б правильно провести першість як можна в більшій кількості країн.

Навесні 2012 року ЗМІ повідомляли про бажання деяких країн провести Євро-2020. Серед країн, які будуть претендувати на організацію турніру, називалася Туреччина. Також говорилося про спільну заявку Грузії та Азербайджану, однак незабаром Баку переключився на боротьбу за Олімпійські ігри 2020 року. Також англійська преса повідомляла про можливе висунення спільної заявки Вельсу, Шотландії та Ірландії.

При цьому Туреччина також заявила про бажання боротися за Олімпіаду-2020. На виконкомі УЄФА Платіні заявив, що Туреччині варто визначитися, який турнір вона хоче прийняти. Якщо Стамбул програє боротьбу за Ігри-2020, то УЄФА готовий розглянути варіант проведення європейської першості в Туреччині.

У 2016 році чемпіонат Європи пройде у Франції. На цьому турнірі зіграють 24 збірні (а не 16, як було раніше).

Зараз ви читаєте новину «Києва не виявилося у списку претендентів на Євро-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути