середа, 18 квітня 2012 15:47

Китайські спортсмени перед Олімпіадою-2012 відмовляться від м'яса

Китайські спортсмени перед Олімпіадою-2012 відмовляться від м'яса

Спортсмени олімпійської збірної Китаю не будуть вживати в їжу м'ясо через побоювання, що в ньому можуть міститися речовини, які можуть дати позитивні результати на допінг, передають інформагентства з посиланням на місцеві ЗМІ.

Мова йде про баранину, свинину, яловичину. Замість м'яса олімпійці з Піднебесної, збірна якої чотири роки тому стала першою в неофіційному командному заліку, будуть втамовувати потребу організму в білках за рахунок протеїнових добавок і риби.

Побоювання у спортивних функціонерів Китаю за чистоту м'ясних продуктів виникли після того, як у свинині був виявлений кленбутерол, який, як одна з хімічних добавок, яка використовується виробниками для поліпшення смакових якостей або ваги. Відомо, що ряд добавок сприяють і швидкому зростанню м'язової маси.

Відзначимо, що ще в минулому році перед Чемпіонатом світу з водних видів спорту в Шанхаї Міжнародна федерація плавання (FINA) рекомендувала учасникам змагань харчуватися тільки в перевірених федерацією готелях.

Олімпійські ігри в Лондоні пройдуть з 27 липня по 12 серпня. Перші спортсмени почнуть заїжджати в олімпійське селище вже 15 липня.

Раніше повідомлялося, що в середу, 18 квітня, Лондон починає відлік останніх 100 днів до початку літньої Олімпіади і закінчує останні приготування перед першими з 1948 року британськими Іграми.

Зараз ви читаєте новину «Китайські спортсмени перед Олімпіадою-2012 відмовляться від м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути