субота, 30 січня 2010 10:40

Кімі Райкконен збив дерево

Кімі Райкконен збив дерево

Січень 2010-го вийшов невдалим для пілотів Формули 1, які пробують свої сили на ралійних трасах. Спочатку Роберт Кубіца вибув з Ралі Монте-Карло після відмови двигуна, а зараз і Кімі Райкконен зазнав невдачу в снігах Лапландії.

Пілот заводської команди Citroen на домашній трасі тренувався перед першим етапом WRC. На стартовому допі він показав другий час, поступившись лише досвідченому напарникові Дані Сордо. Проте друга спецділянка принесла Райкконену і його штурманові Каю Ліндстрему неприємний сюрприз - на швидкості близько 100 км/год автомобіль не втримався на дорозі, вилетів на узбіччя і зніс дерево.

Як повідомляється, машина зберегла здатність пересуватися, але отримала серйозні пошкодження, які можуть привести до дострокового завершення боротьби.

У фінській ралійній першості немає системи Супералі (повернення в гонку після сходу з отриманням штрафу), тому вся надія тепер на механіків команди.

За словами джерела Autosport в оргкомітеті гонки, у разі сходу Кімі може продовжити участь в Arctic Lapland Rally як пілот суддівської "нульової" машини, щоб хоч якось підтримати розчарованих уболівальників.

За матеріалами f1news

Зараз ви читаєте новину «Кімі Райкконен збив дерево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути