неділя, 10 червня 2012 22:33

Кияни на вихідних приходили у фан-зону подивитися на іноземців
23

По фан-зоні розгулюють яскраво вбрані хлопці і фотографуються з усіма туристами
Фото: Фото: Олеся Дубовик
Іноземці залюбки фотографуються з українцями
Гості Києва вдень у фан-зоні нудьгують та попивають пиво
Прапори на обличчі малюють як дорослі, так і діти
Бажаючих розмалювати обличчя на Хрещатику багато

Фан-зона Євро-2012 на Хрещатику на цих вихідних стала найпопулярнішим місцем прогулянок для українців.

Багато людей сім'ями приїжджають з найближчих регіонів, аби подивитися не тільки футбол, а й переобладнаний у фан-зону Хрещатик.

На вході до фан-зони всі сумки ретельно передивляються охоронці. На деяких входах відвідувачів перевіряють також металошукачами. Шукають ріжучі та гострі предмети, газові балончики. Не можна у фан-зону проносити і сильно алкогольні напої. Тому біля входу до фан-зони змушують залишати навіть пляшки з мінеральною водою. Це наказ адміністрації – пояснюють охоронці.

- Переважно пронести намагаються щось наші. Іноземці нічого не проносять. Вони ж знають куди приїхали. Вони ж європейці, культурні, - ділиться враженнями охоронець Олег.

Наскільки вболівальники дотримуються правил і не порушують громадський спокій, охоронці говорити відмовляються. На звернення до них, відвертаються, кажуть – їм заборонили спілкуватися з пресою і щось розповідати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українець вдавав із себе іноземця та просив милостиню" - волонтери Євро-2012

Гості фан-зони переважно вживають пиво. Рідко можна зустріти іноземців без склянки з алкоголем. Та й ціни достатньо помірні. На території фан-зони півлітра цього напою можна придбати за 15-20 гривень. Для європейців це дуже низька ціна на алкоголь.

У той же час за пару метрів від фан-зони на вільній частині Хрещатику таке саме пиво можна придбати у декілька разів дешевше – від 6 гривень за півлітра.

Вдень і кияни, і іноземці, розгулюють Хрещатиком, фотографують з футбольними атрибутами. Іноземці залюбки фотографуються із українськими відвідувачами.

У фан-зоні є розваги як для дітей, такі для дорослих. Так для дітей влаштовують футбольні матчі, вони також можуть брати участь у конкурсах на знання футболу та розмалювати собі обличчя і волосся національними символіками різних країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уночі в фан-кемпінгу біля Львова втихомирювали голосних німців

Це, до речі, одне із найпопулярніших занять у фан-зоні. До початку матчів у намети, де дівчата малюють прапорці на тілі, утворюються черги. Українці малюють і національний прапор, і прапор якоїсь іншої країни.

Також кияни приходять на Хрещатик подивитися на велику кількість іноземних гостей. У натовпі можна почути розмови, в яких молоді люди намагаються впізнати хто з іноземців, які проходять поряд, з якої країни.

Під вечір людей у фан-зоні дедалі більшає.  За півгодини до початку першого матчу всі місця у закладах на Хрещатику, з яких добре видно екрани, вже зайнято. Зайнято також всі столики та сходинки, де можна сісти. Люди сидять переважно на газетах, дехто приносить із собою ковдри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна відстає від Європи на кілька поколінь", - британський вболівальник на Євро-2012

З початком матчу черги у кіоски з пивом збільшуються, а чим ближче до центрального екрану – тим все важче пройти крізь велику кількість людей.

Зараз ви читаєте новину «Кияни на вихідних приходили у фан-зону подивитися на іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути