неділя, 10 червня 2012 14:33

"Українець вдавав із себе іноземця та просив милостиню" - волонтери Євро-2012

"Українець вдавав із себе іноземця та просив милостиню" - волонтери Євро-2012
За увесь Євро волонтери матимуть два-три вихідних ФОТО: Христина ГЛУШКІНА

Першокурсниці лінгвістичного університету Юля і Аня працюють волонтерами на Євро 2012. Кажуть, волонтерів набирають в університеті добровільно-примусово, грошей за роботу не платять.

"Погодились, щоб попрактикувати англійську, - каже Юля, - іноземці часто питають куди тут можна піти, що побачити, як доїхати кудись. Щойно один іноземець питав де тут можна купити парасолю. Якщо пристають, хамити не можемо, ввічливо кажемо "ні". Та Євро тільки почалось, тому таких випадків поки не було", - каже Аня.

Волонтерів розподіляють на три зони: фан-зона на Майдані, стадіон "Олімпійський", аеропорт в Борисполі. Стоять по 6 годин вдень і вночі з 6 до 12.

"Не боїмося, бо до нас приставляють охоронця, – каже Юля. – Вихідних майже немає: всього два-три за три тижні. Молодших відправляють на фан-зону або в Бориспіль. Там допомагають туристам сісти в таксі. Старші волонтери чергують на стадіоні".

"Наш куратор – старшокурсниця. Ні в якому разі не можна пити пива, або курити, бо будуть неприємності", - каже Юля, буцаючи пластиковий стаканчик з-під пива ногою якнайдалі.

Поряд проходять два волонтери - хлопець та дівчина. Роман і Настя навчаються на першому курсі факультету іноземних мов.

"Нас поставили на Бориспіль. Сьогодні - вихідний, тому вирішили піти розвіятися на Майдан. Вболіваємо за Данію, - каже Роман, – Іноземці - привітні люди, на відміну від наших. Вчора проходили повз Свято-Михайлівський собор і там один чолов'яга прикинувся іноземцем. Ламаною англійською просив милостиню. Казав, дайте 50 грн, - не вистачає на квиток. Було явно видно, що він із наших. Ми його проігнорували й пішли собі далі".

Зараз ви читаєте новину «"Українець вдавав із себе іноземця та просив милостиню" - волонтери Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути