субота, 17 березня 2012 11:35

КХЛ. "Донбас" обіграв "Сокіл" у першому матчі фінальної серії

КХЛ. "Донбас" обіграв "Сокіл" у першому матчі фінальної серії

16 березня, в Броварах стартувала фінальна серія між київським "Соколом" і донецьким "Донбасом". У напруженому матчі перемогу святкували гості з рахунком 4:3.

Матч в Броварах зібрав рекордну в цьому році глядацьку аудиторію. Гості, яких несамовито підтримували близько 30 фанатів, відкрили рахунок вже на другій хвилині: форвард Андрій Міхнов викотився з-за воріт і пробив голкіпера киян Костянтина Симчука.

Через кілька хвилин захисник донеччан Дмитро Толкунов знову вразив ворота "Сокола", реалізувавши чисельну перевагу. Однак ще в першому періоді господарі зусиллями ударної ланки скоротили відставання в рахунку: шайба на рахунку Олександра Яковенка. Він же в середині третьої двадцятихвилинки зрівняв рахунок в більшості, вдало зігравши на п'ятачку, а ветеран Вадим Шахрайчук точним кидком від борту вивів переможця регулярного чемпіонату вперед.

Тим не менш, "Донбас" не хотів здаватися на милість господарям. За п'ять з гаком хвилин до сирени біля воріт "Сокола" стався спірний момент, але після тривалого відеоперегляду судді зі Швеції таки зафіксували взяття воріт. У своїй наступній атаці гості поставили переможну крапку в матчі: вирішальна шайба на рахунку Євгена Пастуха.

Сокіл - Донбас - 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)

Сокіл: Симчук. Климентьєв - Лясковський, Рябенко - Скороход, Бахріддінов - Тимченко, Яковенко - Николишин - Касянчук, Черненко - Смирнов - Харченко, Литвиненко - Шахрайчук - Харитонов, Долгих - Шаманський - Матвійчук, Захаров.

Донбас: Селіверстов. Шагов - Алексюк, Побєдоносцев - Толкунов, Тезіков - Васильєв, Міхнов - Бойченко - Пастух, Аверкін - Аникеєв - Бондарев, Бабинець - Ісхаков - Страхов, Голубничий - Кокшаров - Бобкін, Нікульніков.

Шайби: 0:1 Міхнов (Пастух, 1:04), 0:2 Толкунов (8:14, більш.), 1:2 Яковенко (Скороход, Касянчук, 13:36), 2:2 Яковенко (Николишин, 50: 35, більш.), 3:2 Шахрайчук (Касянчук, Яковенко, 52:31), 3:3 Міхнов (Пастух, 54:12), 3:4 Пастух (Шагов, 55:20)

Штраф: 2 - 8,

Кидки: 37 - 20

Рахунок у серії 0:1

17 березня в Броварах в 18:00 відбудеться другий матч фінальної серії до чотирьох перемог. Трансляція матчу на каналі Хокей та Першому Національному.

Зараз ви читаєте новину «КХЛ. "Донбас" обіграв "Сокіл" у першому матчі фінальної серії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути