неділя, 12 травня 2019 20:11

Кар'єру Лукасу Моура ледь не зламав Жозе Моуріньо

Кар'єру Лукасу Моура ледь не зламав Жозе Моуріньо
Лукас став супергероєм матчу в Амстердамі

Минулої середи вінгер "Тоттенгема" Лукас Моура впродовж другого тайму матчу проти "Аякса" забив три м'ячі й вивів свою команду до фіналу Ліги чемпіонів.

Уперше юний бразильський талант Лукас Моура змусив заговорити про себе в 2011 році. 19-річний вінгер вражав уяву своєю грою і боси "Реала" два роки спостерігали за ним.

Все перекреслив Жозе Моуріньо. У травні 2012 року тодішній наставник "Реала" захотів побачити вживу, як виглядає черговий бразильський вундеркінд. Жозе поїхав до Гамбурга й переглянув матч Данія – Бразилія. Пентакампеони виграли – 3:1, але Моура нічим не вразив знаменитого португальця.

Вимогливий та прискіпливий Моурінью не лише відклав досьє Лукаса у довгу шухляду, але й дорікнув своїм помічникам, що гра бразильця – зовсім не те, що він бачив на численних відео.

Моуріньо відклав досьє Лукаса в довгу шухляду

Ситуацією миттю скористалися боси ПСЖ. 40 мільйонів євро легко переконали босів "Сан-Паулу" розлучитися зі своїм талантом.

За 5 років у столиці Франції Лукас виграв 4 титули чемпіона. Однак усе пішло шкереберть, варто було парижанам підписати Неймара. Саме товариш по збірній засадив Лукаса на лаву запасних.

Тому власники ПСЖ легко погодилися на пропозицію "Тоттенгема" й віддали Моуру в Лондон за 27 мільйонів євро.

У столиці Англії зірковий бразилець спочатку засумував. Йому не подобалася погода, клуб, партнери по команді. Але згодом усе налагодилося. Свою помсту Лукас зробив солодкою: "Тоттенгем" розгромив "Манчестер Юнайтед" Моуріньо – 3:0, а Лукас відзначився дублем.

Вершиною його кар'єри стала гра проти "Аяксу" на виїзді. Хет-трик бразильця ще довго буде снитися в кошмарах юним голландським талантам."Я щоразу плачу, коли переглядаю гру в Амстедамі", – каже Лукас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукас Моура витягнув "Тоттенгем" у фінал

В нинішньому сезоні Лукас Моура зіграв за "Тоттенгем" 32 матчі, в яких забив 10 м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «Кар'єру Лукасу Моура ледь не зламав Жозе Моуріньо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути