пʼятниця, 06 липня 2012 12:10

"Карпати" залишаться в Прем'єр-лізі, незважаючи на вимогу "Оболоні" - джерело

"Карпати" залишаться в Прем'єр-лізі, незважаючи на вимогу "Оболоні" - джерело
"Оболонь" не завадить "Карпатам" залишитися в еліті. Фото: ultras.org.ua

"Карпати" збережуть місце в Прем'єр-лізі, незважаючи на вимоги "Оболоні" залишити там її, а львів'ян відправити у нижчий дивізіон. Про це заявило джерело в керівництві українського футболу, повідомляє "Сегодня".

"Пивовари" наполягають на знятті з "Карпат" 9 очок за підсумками минулого сезону за нібито договірняк з "Металістом" - навіть попри те, що клуби оскаржують це рішення апеляційного комітету ФФУ в суді Лозанни.

"Подача скарги не призупиняє рішення органу", - наводить "Оболонь" витяг з правил ФФУ. Однак, за словами джерела, змін у таблиці минулого ЧУ не буде. "У тому пункті йдеться про скарги на рішення КДК, а не апеляційного комітету, - говорить співрозмовник.

"Крім того, зняття очок в сезоні 2011/12 призупинено Лозанною, а її рішення для нас мають вищу силу. Остаточних вердиктів швейцарців чекаємо до осені. Але справа може і затягнутися. Якщо Лозанна і зніме з клубів очки, то, швидше за все, вже в таблиці сезону 2012/13"", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лозанна перенесла розгляд справи "Металіст" - "Карпати"

Нагадаємо, в квітні 2008 року футболісти "Карпат" нібито за певну винагороду програли "Металісту". У цьому почесному президенту львівського клубу Петру Димінському зізнався гравець "Карпат" Сергій Лащенков. Бесіда була записана на відео і до літа 2009 року лежала під сукном. Потім скандальна запис виявилася в ФФУ, Григорій Суркіс не став замовчувати проблему, а на додаток до всього і УЄФА зацікавилася ходом розслідування.

На підставі досліджених матеріалів комісія у серпні 2010 року вирішила, що матч був проведений з порушенням норм спортивної етики та носив договірний характер. Було прийнято рішення анулювати результат, зарахувати командам по технічній поразці, зняти по 9 очок і оштрафувати клуби на 25 тисяч у.о. кожен. Клуби скористалися правом на апеляцію і вирішили добиватися правди в Лозанні.

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" залишаться в Прем'єр-лізі, незважаючи на вимогу "Оболоні" - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути