Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2011 09:54

"Карпати" не змогли пробитися в єврокубкову осінь: репортаж зі Львова

Вчора пізно ввечері у Львові на стадіоні "Україна" "Карпати" зіграли унічию 1:1 з грецьким ПАОКом і пропустили клуб із Салонік до групового раунду Ліги Європи. На виїзді "зелено-білі" поступилися з рахунком – 0:2.

Матч запланований на 22.00. Іду до стадіону по вулиці Зеленій. Ажіотажу не відчувається. За дві години до початку гри лише поодинокі вболівальники у карпатівських футболках і "розах" прямують в напрямку "України". У парку довкола стадіону все традиційно – компанії вболівальників "розігріваються" спиртним.

Біля кас стоїть чоловік десять та й ті не поспішають придбати перепустки на матч. Підходить пан середніх років, пропонує купити свій пом'ятий квиток за номіналом – у 60 грн. В одній із кас залишились і найдешевші – по 40 грн. – це в сектори, сусідні з фанатівськими.

О 22.10 до стадіону під'їжджає автобус із грецькою командою. Тихо виходять і йдуть до тунелю. Вболівальники "Карпат", яких тут зібралось чоловік 100, ніяк не реагують на їхній приїзд. Через п'ять хвилин під'їжджає карпатівський автобус. Починають недовго скандувати: "Карпати". Гравці з опущеними головами швидко крокують до тунелю.

"Батіста, сьогодні гол" – кричить хтось з уболівальників, коли виходить бразильський нападник. Найбільше вигуків на адресу Артема Федецького. Той піднімає догори долоню, вітаючи вболівальників. Єдиний з футболістів іде до каплички Божої Матері поруч зі входом. Стає на коліна, хвилину молиться, цілує статую у дві руки і йде. Знов вітає уболівальників.

На вході до стадіону зі сторони вулиці Стуса ситуація не змінюється – біля кас не густо, квитки можна купити в будь-який сектор.

Біля намету з карпатівською атрибутикою чоловік років 40-ка напідпитку хоче купити зелено-білий прапор.

Молода продавщиця просить 60 грн.

- Давай за 55.

- Не можу, прийдеться свої 5 грн. віддавати.

- Ну дивись, як "Карпати" програють, я прапор назад поверну…

- Мене вже тут не буде.

За годину до початку матчу на стадіоні всього кілька сотень людей. У дев'ятому секторі, де квитки по 150 грн., компактно сидить півсотні грецьких уболівальників, в оточенні працівників міліції. Вони гучно кричать і розмахують чорно-білими прапорами, коли гравці ПАОКа виходять на тренування. Ближче до матчу в 30-й гостьовий сектор заходить з три сотні грецьких фанатів. Помітно більшає і кількість прихильників "Карпат", 28-тисячна арена заповнюється на дві третини. Гаряча підтримка господарям забезпечена!

З перших хвилин матчу "Карпати" захопили ініціативу. Проте небезпечних моментів біля воріт гостей небагато. Вони виникають в основному після розіграшів стандартів. Гостро пробиває штрафний іспанець Лукас – воротар перевів м'яч на кутовий. В середині тайму Федецький втрачає чудову нагоду відзначитись - греки винесли м'яч з лінії воріт після удару впритул.

Хвилини з 30-ї "Карпати" втрачають темп, переходять на невигідні довгі навіси, замість того, щоб комбінувати внизу. Гості подовгу контролюють м'яч. На 38-й хвилині стається сутичка, яку ініціює активний Лукас. Господарі заводяться і через п'ять хвилин забивають. Цього разу м'яч після навісу Ігоря Худоб'яка в карний майданчик знаходить Батісту, того збивають – пенальті. Лукас забиває "гол у роздягальню" і дає надію львівським уболівальникам. Проте не надовго.

Вже на 54-й хвилині Балафас після подачі зі штрафного встановлює остаточний рахунок. "Карпати" так і не змогли оговтатись до кінця матчу. Не знайшлося лідера, здатного повести команду за собою. А гості особливо і не поспішали вперед. Все їх влаштовувало. Хоча, за потреби, запас міцності дозволяв їм, мабуть, вивезти зі Львова і перемогу.

"Карпати", які догравали матч без вилученого Федецького, після фінального свистка традиційно пішли подякувати за підтримку вірним фанатам із 15-го і 16-го секторів.

Близько опівночі розчаровані вболівальники покидають стадіон. Більшість іде додому пішки. Місцева влада не додумалась продовжити роботу громадського транспорту, як це було торік під час матчів Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" не змогли пробитися в єврокубкову осінь: репортаж зі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути