Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2019 15:24

Карлос Де Пена ментально підходить для українського футболу

Карлос Де Пена ментально підходить для українського футболу
Карлос Де Пена. Фото: офіційний сайт "Динамо".

27 річний Карлос Де Пена приєднався до "Динамо" посеред сезону. Фран Соль отримав травму у своєму четвертому матчі за новий клуб, тому потрібно було шукати варіанти підсилення команди. Вибір пав на вільного агента, який декілька місяців знаходився без клубу, уругвайця Карлоса Де Пена.

Вболівальники киян скептично віднеслися до підписання вільного агента, який не зміг закріпитися ні в чемпіонаті Англії, ні в чемпіоні Іспанії. Але буквально із перших матчів Де Пена почав доводити своєю грою, що він нічим не гірше за наявних гравців "Динамо".

Gazeta.ua спробувала розібратися в ситуації, визначивши сильні сторони новачка "Динамо" та його подальші перспективи:

Всеволод Кевлич, футбольний експерт

- Де Пена зараз виглядає в "Динамо" доволі добре. При цьому він не проходить підготовку із командою. Я думаю, що тут головна причина в тому, що немає жодної напруги. "Динамо" зараз фактично дограє сезон. Такі умови є доволі комфортними для розкатки та можливості себе проявити. На фоні інших гравців "Динамо" він виділяться.

Якщо говорити про сильні сторони уругвайця, то, в першу чергу, варто зазанчити його рішучість, швидке прияняття рішення. Я думаю, що наступного сезону Де Пена зможе і далі приносити користь "Динамо".

Артем Франков, головний редактор журналу " Футбол"

- Можливо, перевага Карлоса Де Пена в тому, що зборів із командою взимку він не проходом, тому зараз виділяється у складі "Динамо". "На свіжих ногах" показує всі свої таланти. Неозброєним оком видно, що Карлос має серйозну школу за плечима, гарно працює із м'ячем. Є розуміння гри та гольове чуття.

Де Пена має серйозну футбольну школу

Про майбутнє уругвайця поки говорити потрібно стримано. Сідклей на позиції лівого півзахисника виглядав не гірше. Багато буде залежати від переговорів. Якщо гравець не захоче захмарні фінансові вимоги, має залишити Київ.

Валерій Федорчук, футбольний тренер

- Я бачу у Де Пени, в першу чергу, психологічну підготовку. Цей футболіст по-футбольному агресивний, намагається активно грати у відборі, ризикує. Я думаю, що ментально він підходить для українського футболу. Вмінням багато боротися та виконувати великий рівень працездатності. На прикладі,- Де Пене варто підходити до пошуку новачків.

Важливо тут не робити передчасні висновки. У перші місяці роботи можуть бути емоції, а потім рівень гри впасти, коли вже все притерлося та підписаний довгостроковий контракт. Часто так буває, що гравець себе показує дуже добре на початку, а потім зникає. Будемо сподіватися, що у Карлоса все вийде.

Роберто Моралес, футбольний коментатор

- Карлос де Пена, безсумнівно, здивував, передумов бачити в ньому хоча б середненького футболіста не було. Успішні часи цього хлопця трапилися давно і в чемпіонаті Уругваю, тож тонус мав би бути поганий. Тим паче завжди є нюанси пристосування латиноамериканців до нашого чемпіонату, а особливо латиноамериканців із "Динамо". Виявилося ж, що де Пена готовий грати прямо зараз. У нього непогана техніка і хороший удар, а головне, - він б'є завжди, коли має нагоду. Також він досить впевнено рухається на вістрі, не метушиться і навіть якщо помиляється, робить це теж впевнено. Мабуть, саме ментальна розкутість дозволила йому непогано зіграти в "Динамо". Проте й переоцінювати цього хлопця не варто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" презентує нову форму на сезон 2019/20 із автографом Лобановського

Карлос Де Пена виступав за англійський " Мідлсбро" (6 матчів, 0 м'ячів) та іспанський "Ов'єдо"( 7 матчів, 1 м'яч). Успішним був тільки на батьківщині граючи за "Насіональ.Цього сезону Де Пена провів за "Динамо" 5 матчів, в яких забив 1 м'яч.

Зараз ви читаєте новину «Карлос Де Пена ментально підходить для українського футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути