середа, 12 січня 2011 10:30

Капітан збірної Росії з баскетболу став американцем

Капітан збірної Росії з баскетболу став американцем

Капітан збірної Росії з баскетболу Андрій Кириленко отримав громадянство США. Кириленко, який з 2001 року виступає за клуб НБА "Юта Джаз", успішно склав іспит на отримання громадянства. Росіянин назвав іспит дуже складним і зізнався, що не відповів на одне запитання з історії США, пише видання The Salt Lake Tribune.

За словами Кириленка, він не зміг дати вірну відповідь на питання про війну за незалежність. Баскетболіста запитали, чому колоністи погано ставилися до влади Великої Ббританії, і Кириленко сказав, що вони хотіли отримати свободу. "Це невірно. Але це теж правда", - відзначив росіянин.

Кириленко, якому 18 лютого виповниться 30 років, народився в Іжевську. У 1999 році він був обраний на драфті новачків НБА під 24-м номером. За океан баскетболіст виїхав у 2001 році з ЦСКА. У НБА він протягом майже десяти років виступає тільки за "Юту".

У складі збірної Росії Кириленко став чемпіоном Європи 2007 року. Він грав на Олімпіаді 2000 року в Сіднеї і Олімпіаді 2008 року в Пекіні. На Іграх-2008 Кириленко був прапороносцем російської збірної на церемонії відкриття.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Капітан збірної Росії з баскетболу став американцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути