Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 15:27

Канадська біатлоністка пояснила бойкот етапу Кубка світу в Росії

Канадська біатлоністка пояснила бойкот етапу Кубка світу в Росії
Ми швидше робимо гірше собі, а не Росії за її порушення - Розанна Кроуфорд.

Канадська біатлоністка Розанна Кроуфорд пояснила рішення своєї національної команди бойкотувати етап Кубка світу, який пройде в Тюмені.

"Ми робимо це не через націоналізм, політику або нелюбов до Росії. Ми вчинили б так в ситуації з будь-якою іншою країною. У нас зовсім маленька, але горда біатлонна країна, жоден спортсмен з якої жодного разу не був дискваліфікований за допінг. Пропуск етапу - це справа принципу, суть нашого спорту", - сказала Кроуфорд.

"Виходить, що ми швидше робимо гірше собі, а не Росії за її порушення. Ми відмовляємося від веселого, заключного етапу, можливих призових і додаткового фінансування, яке маємо очікувати в разі хорошого виступу. Але принцип чистого спорту найважливіший. Ми втратимо повагу до себе, якщо зрадимо ідеали", - додала вона.

Про те, що Канада бойкотує етап Кубка світу в Тюмені, стало відомо 13 грудня. Президент Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерс Бессеберг не перешкоджав цьому рішенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не збирається бойкотувати російський етап біатлонного Кубка світу

Етап Кубка світу в Тюмені пройде з 22 по 25 березня 2018 року і стане останнім у сезоні. На ньому будуть підведені підсумки біатлонного сезону, названі переможці загального заліку Кубка світу і вручені головні трофеї.

Зараз ви читаєте новину «Канадська біатлоністка пояснила бойкот етапу Кубка світу в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути