неділя, 28 листопада 2021 20:47

Камбосос відібрав усі титули в Лопеса: що це дає Ломаченку

 

Американець Теофімо Лопес жодного разу не зміг захистити звання абсолютного чемпіона світу у легкій вазі, яке здобув у своєму попередньому поєдинку - 17 жовтня 2020-го. Тоді на MGM Grand у Лас-Вегасі, США, він переміг в об'єднавчому поєдинку українського боксера Василя Ломаченка. Минулої ночі на арені Madison Square Garden Theater у Нью-Йорку, США, Лопес втратив усі пояси (WBA Super, IBF, WBO, WBC Franchise і журналу The Ring), програвши розділеним суддівським рішенням австралійцеві Джорджу Камбососу-молодшому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лопес уникатиме повторного бою проти Ломаченка

Лопес вийшов на бій занадто самовпевненим. Здається, тільки після восьмого раунду на його обличчі, залитому кров'ю, почала зникати посмішка. Чемпіон зі стартових секунд накинувся на обов'язкового претендента за версією IBF, намгаючись "забикувати" його. Не вийшло. Камбосос витримав стартовий натиск суперника і наприкінці раунду точним оверхендом відправив американця у нокдаун. Вирішальними стали раунди з четвертого до сьомого, які відверто проспав чемпіон. Він діяв передбачувано і без видумки. Камбосос постійно випереджав його і проводив свої результативні атаки. Особливо "заходили" його оверхенди справа і здвоєні ліві бокові. Австралієць краще рухався і відчував дистанцію. Лише з восьмого раунду Лопес взявся за роботу і заволодів ініціативою. В десятому він відправив Камбососа у нокдаун правим у скроню. Але добити суперника не вистачило сил. 11-й раунд записав на свою користь Камбосос, а фінальний, 12-й, вирвав Лопес. Дуже конкурентний бій, у якому суддівське рішення розділилось. В підсумку - 115:111, 113:114 і 115:112 на користь нового чемпіона світу Камбососа.

І цій перемозі, можливо, найбільше радіє Василь Ломаченко. Команда Лопеса навідріз відмовлялалася давати матч-реванш українцеві, мотивуючи тим, що той не вніс у контракт на їхній бій опцію про реванш. З Камбососом, можливо, буде домовитись простіше. Недавно він сам заявляв, що в разі перемоги над Лопесом дасть бій Ломаченкові.

Камбосос-молодший заявляв, що в разі перемоги над Лопесом дасть бій Ломаченкові

Але спершу Ломі треба пройти колишнього чемпіона світу за версією IBF Річарда Коммі з Гани. Бій запланований на 11 грудня в Нью-Йорку, США. Втім, конкурентів у Ломи на бій з новим "абсолютом" вистачає. Уже кинули виклик Камбососу чемпіон WBC у легкій вазі американець Девін Гейні, чемпіон WBO у другій напівлегкій вазі американець Шакур Стівенсон, колишній "тимчасовий" чемпіон WBC у легкій вазі Раян Гарсія. А Теофімо Лопес переходить у першу напівсередню вагу. Можливо, його не найкраща функціональна форма у бою з Камбососом пов'язана із труднощами під час скидання ваги перед боєм.

24-річний Лопес зазнав першої поразки на профі-ринзі при 16-ти перемогах (12 нокаутів). 28-річний Камбосос продовжує бути непереможним у 20-ти боях, 10 з яких виграв достроково.

Зараз ви читаєте новину «Камбосос відібрав усі титули в Лопеса: що це дає Ломаченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути