неділя, 27 травня 2018 20:33

Як уболівальники "Ліверпуля" і "Реала" фанатіли у Києві (відеорепортаж)
5

У столиці України відбулася історична подія - фінал Ліги чемпіонів між "Ліверпулем" та "Реалом". Кореспондент Gazeta.ua дивився гру в компанії вболівальників у фан-зоні на Контрактовій площі.

За кілька годин до трансляції побував на Хрещатику, в офіційній фан-зоні. Тут було тяжко протиснутися між людьми, які намагалися встигнути усюди, на всі можливі атракціони - від настільного футболу до ударів по уявних воротах. Головне - усе це сфоткати чи зробити селфі.

Фан-зона на Хрещатику зачинилася за дві години до матчу і разом з симпатиками "Реала" і "Ліверпуля" поїхав у метро на Контрактову.

Три дні провів на Подолі і побачив разючі зміни: за два дні до фіналу Ліги чемпіонів Контрактова площа, де мала відбутися пряма трансляцію фіналу, нагадувала спустошену пустелю.

Проте за два дні була зроблена колосальна робота і в суботу між Гостинним двором і Києво-Могилянською академію, де будували екран, можна було побачити помітні зміни.

Окрім екрану, також підготували пропускні пункти для вболівальників.

На вході у фан-зону довелося відстояти чималу чергу, адже тих, у кого були рюкзаки чи сумки, ретельно перевіряли. Причому робили це охоронці з Великої Британії - вони виділялися на загальному фоні і не дозволяли жодних потурань: якщо з морозивом або з пивом, будь ласка, залиш або відійди в сторону.

Коли був на Майдані Незалежності, спостерігав неоднозначну ситуація: молода жінка, струнка, з дорогим телефоном, підсадила сина у футбольній формі на смітник. Це побачив чоловік і посадив поруч хлопчика. А фанати весь час підходили і кидали сміття. Мабуть, батьки хотіли показати дітям, що не має нічого поганого в смітті і в житті всяке може стати в нагоді. Шедеврально, що коли діти сиділи на смітнику, батьки затято їх фотографували. Шикарна згадка про фінал Ліги чемпіонів.

Біля НСК "Олімпійський" люди дивляться гру у вітрині Пабу
Фото: Анатолій ГАЄВСЬКИЙ
Фанати Ліверпуля всю ніч співали пісень

Щось подібне довелося спостерігати на Контрактовій площі, яка була заповнена вщент. Хитруни не захотіли сновигатися у натовпі, взяли і залізли на історичну пам'ятку - Гостинний двір. Правильно, звідти ж чудово все видно. Дарма, що цій споруді сотні років і попередня влада всіляко намагалася її знищити. Це ж просто футбол.

"Реал" до цього двічі поспіль виграв Лігу чемпіонів і це, мабуть, серйозно позначилося на активності фанатів "Вершкових". У фан-зоні симпатиків мадридців майже не спостерігалося, в основному були люди в червоних футболках, які палко підтримували "Ліверпуль".

Хлопець, у джинсових шортах, з бородою, дуже емоційно відреагував на травму Мохаммеда Салаха: "Ліверпулю", мабуть, нічого не світить. Салах - це не весь "Ліверпуль", але в цьому сезоні він відігравав велику роль у колективі. Якщо взяти перший півфінал з "Ромою", то в перемозі команди величезна заслуга єгиптянина, який забив два фантастичних голи і ще віддав дві гольові передачі. Цю ситуацію можна порівняти з фіналом Ліги Європи, коли через травму не зміг продовжити гру лідер "Марселя" Пайє. Ви бачили, наскільки дії французів залежали від цього виконавця, скільки він встиг зробити до того злощасного пошкодження. Після заміни Пайє гра "Марселя" перестала сяяти яскравими кольорами. Так і у випадку з Салахом, пошкодження якого психологічно вплинуло на "Ліверпуль".

Пізніше цей фанат підсумував: "Може, і воротар не помилився, якби на полі був лідер команди".

На думку чоловіка, травма Салаха стала ключовою у матчі: "Реал" - хороша команда, але треба грати у футбол, а не вичворяти брудні прийоми. Ще й Бейла якась бджола вкусила, не грав стільки часу, а тут вийшов і все вирішив".

Навіть Роналду загубився на тлі Бейла

Хотів поцікавитися думкою співбесідника про побиття англійських фанатів українскими ультрас, але не зміг - сусіди з усіх сторін обступили з телефонами, то фоткаючи, то знімаючи відео. Старший чоловік ледь не вилив на мене пиво, перепросив, поставив бокал на землю, дістав телефон і прямо перед очима почав знімати відео.

Щодо конфліктних ситуацій, бачив один неприємний епізод у фан-зоні на Хрещатику, коли чоловіки щось не поділили і намагалися на кулаках відстояти свою правоту. Осторонь одразу почали це все знімати на телефони, поліція так і не втрутилася в ситуацію. Один чоловік став між забіяками і врегулював ситуацію. На Контрактовій площі взагалі не бачив якихось непорозумінь між людьми. Один хлопець необережно став на ногу сусіду, коли знімав з плечей дівчину, але тут-таки перепросив і все миттєво вирішилося.

Коли "Реал" забив удруге, вся площа затихла і потроху почала розходитися. "Реал" здобув історичну, третю поспіль перемогу в Лізі чемпіонів і в Києві цьому раділи. Але не всі.

Коли вже прямував додому, поспілкувався з прихильниками "Реалу". Кажу, гол Зідана "Байєру" був найкращим у фіналах Ліги чемпіонів. Відповідають: "Ні, Бейл забив просто фантастичний гол. Він весь сезон розчаровував, одна травма замінялася іншою, а тут вийшов і відіграв на найвищому рівні. Навіть Роналду загубився на тлі валійця. Це гравець світового рівня. Хотілося би, аби пошкодження обходили його стороною. Коли він у формі, може показувати вражаючу гру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після травми Салаха "Ліверпуль" втратив упевненість - Яворський

У фіналі Ліги чемпіонів "Реал" здолав "Ліверпуль" з рахунком 3:1 і в четвертий раз за останні п'ять років виграв цей престижний трофей.

Зараз ви читаєте новину «Як уболівальники "Ліверпуля" і "Реала" фанатіли у Києві (відеорепортаж)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути