вівторок, 12 січня 2021 21:02

Ізраїльський клуб тисне на київське "Динамо"

Ізраїльський клуб тисне на київське "Динамо"
Ліеель Абад є одним із головних талантів чемпіонату Ізраїлю. Фото: mynet.co.il

За повідомлення ЗМІ Ізраїлю, перехід півзахисника "Маккабі" Петах-Тіква в київське "Динамо" 19-річного Ліеля Абада зірвався. Керівники клубу вирішили, що футболіст має дограти сезон на батьківщині.

Абад - один із головних талантів ізраїльського футболу. Він перебуває в тому самому статусі. що два роки тому Манор Соломон, коли переходив в "Шахтар". Талант, який потребує наступного кроку для власного розитку. На рівні місцевого чемпіонату Абад вже не зможе розвиватися.

€5 млн, які запропонувало "Динамо", хороша сума для молодого виконавця. Навряд чи хтось інший готовий буде заплатити скільки за гравця не зовсім із футбольної країни. Є можливість працювати з Мірчею Луческу, який розвиває підопічних. "Динамо" постійно грає в єврокубках та перебуває в полі зорі провідних команд Європи. Питання в іншому - представники "Маккабі" хочуть мати кращі умови при подальшому трансфері гравця.

"Шахтар" заплатив за Соломона 6 млн "Маккабі", Петах-Тіква, але отримав тільки 85 відсотків прав на гравця. Коли гравець буде проданий, то 15 відсотків від суми піде на рахунок ізраїльського клубу. Розуміючи, що зараз той же Соломоно коштує не менше €20 млн, "Маккабі" важливо вибити більший відсоток від перепродажі Абада. Зайві 10 відсотків можуть вимірюватися мільйонами євро.

Питання трасферу Абада може бути вирішеним до кінця трансферного вікна

Інформація, що представники гравця не згідні із пунктами контракту, які передбачують великі штрафи за запізнення на збори та розгляд спірних моментів в українських судах, виглядає недоречною. Всі футбольні суперечки розглядають тільки в інстанціях УЄФА, які завіряють стосунки між гравцем та клубом. Запізнення на збори - це питання дисципліни та професіоналізму. В "Динамо" подібні проблеми були останній раз ще в часи перебування бразильця Дуду. Це більше схоже на банальний тиск через пресу на український клуб, щоб вибити свої умови. Звичайно, що "Динамо" вже має досвід. Тому має спокійно реагувати на такі речі.

Питання трасферу Абада може бути вирішеним до кінця трансферного вікна. Гравець отримав велику рекламу в ЗМІ Ізраїлю. Він може просто не витримати цей тиск. Інформація про постійні переходи Владислава Супряги в "Болоньєю" призвели до провалу першої частини сезону для нападника. Аналогічні речі можуть відбутися з Абадом. Він не буде на скільки успішним граючи за свій нинішній клуб.

На позиції правого півзахисника в "Динамо" є лідер команди Віктор Циганков та Жерсон Родрігес. Куду тут ще одного гравця? Насправді все дуже просто. Луческу розуміє, що Циганков буде проданий. Тому вже зараз варто думати про заміну. Схожий досвід Мірча використовував в "Шахтарі", коли брав молодих гравців на адаптацію та формував із них якісних футболістів. З часом вони ставали заміною для гравців, яких продавали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як може змінитися "Динамо" під час зимової паузи

"Динамо" розпочало підготовку до сезону 10-го січня. Команда Мірчі Луческу проведе два закордонні збори в ОАЕ та Туреччині.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльський клуб тисне на київське "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути