Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 11:09

Італія втретє стала чемпіоном світу

Італія втретє стала чемпіоном світу
Італія не дала ФРН жодного шансу

11 липня 1982 року в Мадриді на стадіоні "Сантьяго Бернабеу" відбувся фінал Кубка світу. Збірна Італії перемогла команду ФРН з рахунком 3:1.

Італійці дуже натужно розпочали змагання. У групі з Перу, Польщею і Камеруном вони всі 3 матчі завершили внічию. І лише завдяки більшій кількості забитих м'ячів вийшли до другого групового турніру. Але тут їм не пощастило. Італійці потрапили в "групу смерті" з чинними чемпіонами світу Аргентиною та головними фаворитами – Бразилією.

Італія почала сходження з перемоги над Аргентиною – 2:1. Згодом Бразилія позбавила аргентинців навіть теоретичних шансів на повторення успіху – 3:1. У вирішальній грі сталося диво. Несподівано нагадав про себе форвард Паоло Россі, якого тренер Італії Енцо Беарзот уперто ставив до складу. Паоло ледве відбув дискваліфікацію за участь у договірних матчах і був спочатку у поганій формі. Але в потрібний момент вистрелив хет-триком – 3:2 на користь Італії.

У першому таймі італійці не реалізували пенальті

Італійці упіймали вітер у свої вітрила й легко здолали у півфіналі Польщу – 2:0. Знову відзначився Россі.

Німці ледве не вилетіли в півфіналі від Франції. Вони вигравали – 1:0, поступалися – 1:3, але зусиллями володаря "Золотого м'яча" Карла-Хайнца Румменігге звели матч унічию – 3:3 й виграли в серії пенальті.

Однак у фіналі німці Італію не втримали. У першому таймі італійці не реалізували пенальті. Нітрохи не знітившись, у другому таймі Паоло Россі першим вискочив на простріл і відкрив рахунок. Згодом Тарделлі й Альтобеллі довели справу до розгрому – 3:0. М'яч престижу на останніх хвилинах забив Пауль Брайтнер – 3:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Португалія програла фінал домашнього Євро

Італія втретє виграла світову першість. Вперше це зробила після закінчення Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Італія втретє стала чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути