вівторок, 08 березня 2011 10:55

Італійці вірять у перемогу "Роми", "Донбас Арена" йде на рекорд
12

Фото: Ірина Козюпа/Gazeta.ua

"Чув у тебе є зайвий квиток на матч з "Ромою". Не поділишся?" - говорить по телефону хлопець у потязі № 038. Він прямує з Києва в Донецьк. 8 березня на "Донбас Арені" відбудеться матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти римської "Роми". Поєдинок у Римі закінчився перемогою "Шахтаря" - 3:2.

Хлопець міг так не турбуватися. За день до матчу, 7 березня, у касах стадіону ще можна придбати квитки на гру. Коштують вони 90 — 3200 гривень. Для власників абонементів ціна нижча — 60 — 1800 гривень. Вони також мали першочергове право викупу квитків.

"Квитки на матч ще є. Їх не багато, але вони є. Можна купити їх за 90, 300, 650 гривень. Квитки є практично всіх цінових категорій. Думаю, до матчу їх розкуплять", - кажуть нам у касі стадіону.

В обід понеділка біля кас стадіону невеличка черга. При купівлі квитка вболівальників просять заповнити анкету.

"Треба написати свої ім'я, по-батькові і прізвище. Також вказати номер телефону. Якщо власник квитка його загубить, то зможе його відновити", - пояснюють нам продавці квитків.

У вільний продаж надійшли "італійські" квитки, які не викупили фанати "Роми". Римлянам виділили 5% місць від загальної кількості (51 504), але їх збереться на "Донбас Арені" не більше 500. Підтримувати "Рому" також будуть їхні шанувальники з України та Росії.

Також квиток на гру можна отримати купивши футболку "Шахтаря" у Фан-шопі. Вона коштує 720 гривень.

"У таких самих футболках грають футболісти. За бажання покупцеві можуть нанести напис на неї. Це оплачується додатково. Коштує в залежності від кількості букв, - кажуть нам у Фан-шопі стадіону. - Спеціально до матчу з "Ромою" у нас є шарфики з написами обох команд. Коштують 70 гривень".

Також у магазині можна купити чашки (по 30 гривень) і тарілки (по 60 гривень) з автографами футболістів "Шахтаря" та емблемою клубу.

Двоє фанів "Роми" виходять з магазину з великими пакунками. Фотографуються біля великого гранітного м'яча.

"Нам дуже сподобався стадіон і фан-шоп. "Рома" переможе з рахунком 2:0 і пройде в наступний етап Ліги чемпіонів, - каже Джанкарло, - Не знаю чи приїде на гру президент клубу Розелла Сенсі. У неї маленька донька. Її мама, Марія, їздить з командою на всі виїзди. Сеньйора Розелла хороший президент. Взагалі під керівництвом родини Сенсі команда добре виступає."

Інший італієць, Джуліо, запитує коли на "Донбас Арені" буде тренування "Роми". Обоє обіцяють прийти і підтримати команду.

"Ніякого спеціального меню до матчу з "Ромою" ми не пропонуємо. Воно у нас постійне, - кажуть нам у Фан-кафе. Раніше всі страви в меню у нас мали "футбольні" назви. Десь півтора місяця тому ми змінили їх на звичайні. Вільних столиків на гру у нас не буде. Їх замовили ще чотири тижні тому."

Знайти вільні місця на 8 березня в донецьких готелях також майже неможливо.

"На день матчу всі місця у нас забронювали росіяни ще у грудні", - кажуть нам в одному з готелів.

Деякі готелі на 8 березня піднімають оплату. Номер, який зазвичай коштує 580 гривень, у день матчу дорожчає на на 110 гривень. "Це ж Ліга чемпіонів" - пояснюють ріст цін.

На гру акредитувалися 175 журналістів.

"Це абсолютний рекорд для "Донбас Арени", але не для Донецька", - каже нам керівник прес-служби "Шахтаря" Руслан Мармазов. - На матч проти "Барселони", який проходив на РСК "Олімпійський" акредитувалися десь 190 журналістів. Ложа преси не могла всіх вмістити, тому довелося розсаджувати представників ЗМІ на трибуни. Зараз з цим проблем нема.

55 журналістів із 175 представляють іноземні видання та телеканали: Італію, Бразилію, Румунію, Хорватію, Грузію, Туреччину та Росію."

Нагадаємо, матч "Шахтар" - "Рома" пройде сьогодні на "Донбас Арені". Початок о 21:45. Пряма трансляцію на каналі ТРК "Україна". Гру судитиме Говард Вебб.

Зараз ви читаєте новину «Італійці вірять у перемогу "Роми", "Донбас Арена" йде на рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути