середа, 25 червня 2008 12:26

Іспанці проведуть чаклунський ритуал проти Росії (ФОТО)

Перед матчем зі збірною Росії у півфіналі чемпіонату Європи з футболу численній армії іспанських уболівальників запропоновано провести відомий ритуал чаклунів вуду, метою якого є накладання прокляття на російських гравців.

Прихильникам футболу й окультизму всього за 10 євро пропонують придбати спеціальний набір OTTO для здійснення обряду за всіма чаклунськими канонами. У нього входить маленьке чучело футболіста і набір з чотирьох шпильок, які слід встромляти в ляльку.

Футболка з прапором Росії, бутси і шорти з номером 4 - все це говорить про те, що виробники недоброї іграшки пропонують фанатам провести чаклунський ритуал проти захисника нашої збірної Сергія Ігнашевича.

Виробники набору запевняють:

- Амулет дає 100-відсотковий ефект підтримки Іспанії в Єврокубку. Вколи мене, щоб бути чемпіоном!

Виробник іграшки - фірма Сuatro - разом з лялькою і голками пропонує також набір прапорів країн-учасниць Євро-2008, які можна переклеювати на ляльку по мірі необхідності, що робить набір універсальним.

Практика звернення до потойбічних сил широко поширена у футболі. Багато африканських збірних регулярно привозять з собою на чемпіонати світу чаклунів вуду, які проводять свої ритуали прямо на стадіонах під час ігор і отримують за це чималі гонорари від місцевих футбольних федерацій.

В Європі об"єктом для цього обряду найчастіше ставали англійці. Їх намагалися зачарувати швейцарці на минулому чемпіонаті континенту, а також російські прихильники окультизму - перед матчем відбірного турніру Євро-2008. В останньому випадку, за словами тренера англійців Стіва Макларена, ритуал подіяв.

Цікаво, що на самих іспанців уже лягло інше "прокляття" - на матч з Росією дісталася нещаслива золотисто-жовта форма. Цей колір в Іспанії багато хто вважає нещасливим, забобон розповсюджується і на футбольну збірну. Росіяни, які формально будуть господарями поля, вийдуть на гру в червоних футболках. У іспанців основний комплект складається також з червоних футболок і темно-синіх шортів. Запасні футболки довгий час були білого кольору, але недавно їх змінили на золотисті.

newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Іспанці проведуть чаклунський ритуал проти Росії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути