четвер, 22 березня 2018 19:15

"Ісмаїли розглядав пропозицію України, але чекав виклику з Бразилії" - Морозов

"Ісмаїли розглядав пропозицію України, але чекав виклику з Бразилії" - Морозов
Натуралізація потрібна, але тимчасово - Морозов. Фото:

Колишній півзахисник, чемпіон СРСР з футболу у складі "Зорі", тренер, а нині експерт Сергій Морозов дав ексклюзивний коментар для Gazeta.ua.

67-річний експерт розповів про натуралізацію, про те, чи потрібен збірній Марлос, та кого ще він бачить у складі збірної.

Як ви ставитеся до натуралізації футболістів?


- Зараз наша країна знаходиться в поганому економічному стані, і це природно відбивається на рівні футболу. Рівень прем'єр-ліги помітно впав, помітно знизився і рівень футболістів у чемпіонаті. В такій ситуації, я вважаю, що натуралізація - це вихід з положення. Але тільки тимчасовий. Натуралізація повинна бути раціональною. Не потрібно брати кількістю, перебору не повинно бути. Я прихильник того, що потрібно готувати своїх молодих гравців. У майбутньому ми повинні залучати до збірної лише своїх. Зараз ось Циганков підростає, він стане хорошим гравцем як для клубу, так і для збірної. Коваленко поки не грає з різних причин, але має великий потенціал. У нас також є сильні свої центральні захисники.

Ісмаїлі викликали в збірну Бразилії. Тепер він точно не стане гравцем збірної України.

- Я думаю, звернення від федерації до Ісмаїлі було. Просто він взяв паузу і чекав, викличуть його в збірну Бразилії чи ні. А те, що він один з кандидатів у свою національну команду, це однозначно. І ось він отримав свій шанс. На мій погляд, він грає не гірше, ніж Марсело з "Реала". А може, він навіть і краще, у Ісмаїлі вища дистанційна швидкість.

Останнім часом наш футбол не виховує ані атакувальних гравців, ані плеймейкерів. У нас є тільки два гравці топ-рівня - це Ярмоленко і Коноплянка. Тому так, Марлос зараз потрібен нашій збірній

У збірній вже грає Марлос, він потрібен команді?

- Марлос однозначно підсилив атакувальну міць збірної України. Останнім часом наш футбол не виховує ні атакувальних гравців, ні плеймейкерів. У нас є тільки два гравці топ-рівня - це Ярмоленко і Коноплянка. Тому так, Марлос зараз потрібен нашій збірній, поки у нас немає своїх гравців такого рівня. Шевченко не може знайти центрального нападника збірної України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хачеріді - кандидат і гравець збірної" - прес-конференція Шевченка

Хто з легіонерів міг би підсилити напад збірної?

- Ферейра не підійде збірній України. Він залежний від флангових граців, гравців півзахисту. У "Шахтарі" він вже зіграний, з партнерами налагоджені зв'язки. У збірної України він не буде так яскраво виглядати, як у клубі. Мораес самостійніша одиниця на футбольному полі. Це футболіст, який виконує великий обсяг роботи. Він бразилець з українським характером. Я думаю, він не завадив би збірній, і я не виключаю той варіант, що його можуть натуралізувати.

У рамках відбору до Євро-2018 збірна України U-17 протистояла Іспанцям. Драматична розв'язка поєдинку відбулась на останній хвилині матчу.

Зараз ви читаєте новину «"Ісмаїли розглядав пропозицію України, але чекав виклику з Бразилії" - Морозов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути