вівторок, 24 травня 2011 13:19

Ісландський вулкан встав на шляху "Барселони" до фіналу Ліги Чемпіонів

Ісландський вулкан встав на шляху "Барселони" до фіналу Ліги Чемпіонів

Виверження вулкана Грімсвотн може вплинути на плани підготовки іспанської "Барселони" до фіналу Ліги чемпіонів з футболу, в якому каталонці зіграють з англійським "Манчестер Юнайтед". Гра відбудеться в суботу, 28 травня, на стадіоні "Уемблі" в Лондоні, говориться в повідомленні ЛігаБізнесІнформ.

Спочатку "Барселона" планувала вилетіти в британську столицю в четвер, однак тепер команда може внести корективи у свої плани і відправитися в Лондон вже сьогодні, щоб уникнути можливих ускладнень, які можуть виникнути при переїзді з Іспанії до Англії. Вже зараз через хмари вулканічного попелу, що утворилися, припинені деякі авіарейси, зокрема провідний авіаперевізник Сполученого Королівства - компанія "Брітіш ейруейз" скасувала у вівторок всі рейси з Англії до Шотландії, а також у Північну Ірландію, - передає ПРАЙМ-ТАСС.

За словами головного тренера "синьо-гранатових" Хосепа Гвардіоли, в даний час команда чекає більш детальної інформації від фахівців.

"Якщо нам скажуть, що летіти ми не можемо, тоді ми вже сьогодні або завтра вирушимо наземним транспортом, а якщо все буде нормально, поїдемо на матч, як і було заплановано", - розповів він, додавши, що Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА ) у будь-якому випадку не переноситиме вирішальний матч Ліги чемпіонів.

Гвардіола також висловив надію, що виверження вулкана не позначиться на планах вболівальників, які мають намір відвідати зустріч. "Буде жахливо, якщо ми будемо грати у фіналі при напівпорожніх трибунах", - підкреслив він.

Примітно, що каталонський клуб вже стикався з даною проблемою. У минулому році в півфіналі "Барселона" грала з італійським "Інтернаціонале", і футболісти були змушені добиратися до Мілана на автобусі, оскільки в атмосферу в результаті виверження іншого вулкана Ейяфьятлайокудль були викинуті десятки тисяч тонн дрібного вулканічного попелу і пилу, що викликало найбільші перебої в авіасполученні в Європі довжиною кілька тижнів. Варто відзначити, що тоді іспанці завершили виступ на стадії 1/2 фіналу, поступившись в гостьовому матчі 1:3. "Інтер" став переможцем турніру.

Зараз ви читаєте новину «Ісландський вулкан встав на шляху "Барселони" до фіналу Ліги Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути