Ексклюзиви
субота, 26 березня 2011 21:47

Ісландських футболістів двічі запрошували на німецьке шоу

Ісландських футболістів двічі запрошували на німецьке шоу

Ісландія все частіше починає асоціюватися не тільки з льодовиками чи вулканами, а з футболом. Молодіжна збірна країни пробилася у фінальну частину чемпіонату Європи, який пройде цього червня у Данії. Вперше Ісландія зіграє на такому рівні. А клуб ісландської прем'єр-ліги "Стьярнан Стьорнуннар" прославився на весь світ яскравими святкуваннями голів.

Ісландці імітували катання на велосипеді, народження дитини, ловлю риби, греблю, плавання, вибух гранати, відвідини туалету, вальс, сцени з фільму про Рембо та інші.

Після товариського матчу молодіжних збірних України та Ісландії (3:2 на користь підопічних Павла Яковенка) "Gazeta.ua" вдалося поспілкуватися із 21-річним захисником "Стьярнана" та "молодіжки" Йоханном Лаксдалом (№4 на фото).

"Якось ми сиділи у роздягальні і обговорювали як хто святкуватиме свої голи, - розповідає футболіст. - Хлопці пропонували цікаві ідеї і всі гуртом вирішили, що спробуємо відсвяткувати забитий м'яч по-особливому. Нам це сподобалось і ми не обмежились однією сценкою. З'являлися все нові ідеї і скоро нам вже було важко зупинитися."

Ви репетируєте сценки?

"За день до матчу ми можемо залишитися після тренування і зробити кілька репетицій. Це не тренерська вказівка, а власна ініціатива. Коли збираємось, то обдумуємо нові ідеї і розподіляємо ролі."

Як суперник реагує на святкування голів?

"Загалом нормально. Ми розуміємо, що можемо провокувати футболістів. Не дуже приємно пропускати голи і дивитися після цього на наші витівки. Суперники можуть подумати, що ми над ними знущаємося, але нічого подібного у нас на думці немає. Ми просто розважаємося."

Яка ваша улюблена сценка?

"Мабуть, ловля риби. У цій сценці я граю роль лосося, якого рибаки спіймали на вудку і роблять з рибиною колективну фотографію (в інших сценках Лаксдал виконує роль педалей велосипеда, кришки від унітаза, акушера, який приймає пологи, танцюриста, який залишився без пари). Всі вважають, що це наша найкраща ідея. Часто переглядаю наші святкування на сайті YouTube. Двічі ми їздили в Німечину для участі у шоу, де показували свої сценки. Туди відправлялася не вся команда, а лише п'ятеро гравців. Подивитися на нас приїжджали журналісти з усього світу — Бразилії, Франції, Бельгії, США та інших країн. Американський кабельний cпортивний канал ESPN зняв про нас документальний фільм."

У команди побільшало вболівальників?

"Так, тепер за нас вболівають по всьому світу. З фанами спілкуємося через соціальну мережу Facebook."

Ви прославили "Стьярнан" на весь світ. Президент клубу підвищив футболістам зарплатню?

"Ні, - сміється Йоханн, - Ніяких бонусів чи премій від клубу ми не отримуємо. Але нам вдалося заробити завдяки участі у шоу."

Новий сезон в ісландській прем'єр-лізі стартує у травні цього року. Плануєте продовжувати святкувати голи сценками?

"Ми ще нічого не вирішили. У нас ще є час прийняти рішення. Ніколи не знаєш, як все повернеться".

Минулий сезон команда закінчила на восьмому місці (у чемпіонаті беруть участь 12 команд).

"Так. Це не дуже гарний результат. Цього сезону постараємось бути кращими футболістами".

Зараз ви читаєте новину «Ісландських футболістів двічі запрошували на німецьке шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути