вівторок, 01 березня 2011 09:56

Іран угледів пропаганду сіонізму в логотипі Олімпіади-2012

Іран угледів пропаганду сіонізму в логотипі Олімпіади-2012

Іран став першою країною, яка висловила офіційний протест щодо логотипу Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні, направивши лист в Міжнародний олімпійський комітет (МОК). Про це повідомляє агентство ISNA.

На думку Іранського олімпійського комітету, в логотипі Олімпіади-2012, що представляє собою стилізоване зображення цифр "2012" у вигляді зламаних багатокутників, в яких розміщені слова "Лондон" і п'ять олімпійських кілець, можна угледіти слово Zion (Сіон, під яким у деяких випадках розуміється Єрусалим), що має відношення до сіонізму.

У листі протесту, який підписали глава іранського олімпійського комітету Мохаммад Алі Абаді і генеральний секретар Олімпійського комітету Ірану Бахрам Афшарзаде і який адресований президенту МОК Жаку Рогге, висловлено прохання розглянути це питання (про логотип Олімпіади-2012), яке у разі нехтування ним може надати руйнівного ефекту на майбутнє спорту, особливо на Олімпійські ігри 2012 року в Лондоні. У листі також містилася вказівка на головний принцип Олімпійських ігор, "виключає будь-які расові, релігійні та політичні оцінки".

Як заявив агентству ISNA сам Афшарзаде, олімпійський комітет Ірану був змушений висловити протест для того, щоб закликати МОК поставитися до цього питання більш серйозно. Логотип Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні розробляло агентство Wolff Olins.

Зараз ви читаєте новину «Іран угледів пропаганду сіонізму в логотипі Олімпіади-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути