Ексклюзиви
понеділок, 31 березня 2008 14:23

Ім"ям Льва Яшина назвуть одну з вулиць Москви

Московська міська дума ухвалила рішення про назву однієї з вулиць Москви ім"ям футбольного воротаря Льва Яшина, визнаного кращим голкіпером XX століття. Ця ідея належить товариству "Динамо", за футбольну команду якого Яшин виступав упродовж усієї своєї спортивної кар"єри, повідомляє РИА Новости.

Ініціативу підтримала комісія Мосміськдуми з фізкультури і спорту. Найближчим часом відповідне звернення зроблять на адресу комісії з найменування територіальних одиниць, вулиць і станцій метро Москви.

Як розповів представник "Динамо", на підтримку ініціативи про присвоєння однієй з вулиць столиці Росії імені Льва Яшина було зібрано півтори тисячі підписів.

- Їх могло бути декілька мільйонів, - додав представник товариства.

Лев Яшин виступав за московське "Динамо" з 1949 по 1971 роки. У складі столичного клубу він п"ять разів ставав чемпіоном СРСР і тричі перемагав у Кубку країни. Зі збірною СРСР голкіпер виграв Олімпіаду 1956 року і Кубок Європи 1960 року. Яшин помер 20 березня 1990 року. У 2008 році йому б виповнилося 80 років.

Зараз ви читаєте новину «Ім"ям Льва Яшина назвуть одну з вулиць Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути