Ексклюзиви
середа, 27 травня 2015 10:59

Гравці "Севільї" побоюються "Дніпро": яким вийшов день перед фіналом Ліги Європи

Гравці "Севільї" побоюються "Дніпро": яким вийшов день перед фіналом Ліги Європи
Фінал Ліги Європи розпочнеться о 21:45

Сьогодні дніпропетровський "Дніпро" зіграє у фіналі Ліги Європи з іспанською "Севільєю". Кращого місця, ніж Варшава для цього, мабуть, не знайти. Близько до України, дешеві порівняно з іншими європейськими країнами ціни, чудовий сервіс (навіть не думала, що бувають такі класні хостели), привітні поляки і  красень стадіон.

Напередодні фіналу "Дніпро" і "Севілья" знайомилися з "Народовим". Участь дніпрян у фіналі прекрасна ще й тим, що українська мова стала однією із робочих мов цієї зустрічі. Інші мови - іспанська, польська та англійська.

Прес-офіцер УЄФА розпочав прес-конференцію представників "Дніпра" зі слів "Добрий день". Мирона Маркевича таке звертання приємно здивувало. Наставник "Дніпра" оцінив старання представника УЄФА, а той був задоволений, що правильно вимовив слова. Навіть акцент не відчувався. Загалом іноземні журналісти чимало питань пов'язували із війною на Донбасі, важкою економічною ситуацією в Україні і навіть стосункам з Росії. Наші гравці впевнено трималися, хоча здалося, що Руслан Ротань та Валерій Федорчук трошки хвилюються. Ну справді, не кожен день граєш у фіналі Ліги Європи.

Один із журналістів задав питання гравцям англійською, а до Маркевича вже звертався російською. 

"Я - англієць, але вже три роки працюю в Росії. Російську мову вчив в Единбурзькому університеті, - каже хлопець. - Про "Дніпро" наші читачі знають зовсім мало. Це клуб з прифронтової зони, який пройшов "Наполі" і за який грає Коноплянка. Ось, здається, і все. Намагаюсь розширити знання наших читачів, тому і запитав у Маркевича чи гратиме завтра Селезньов".

На тренуванні "Дніпра" журналіст із Баку зізнався, що вболіває за "Дніпро" і що Азербайджан не тримає зла на команду. Як ми пам'ятаємо, українці вийшли з групи завдяки не зарахованому голу "Карабаха" у ворота міланського "Інтера".

Наставник "Севільї" Унаї Емері прийшов на прес-конференцію у шортах і зі свистком на шиї. Стільки компліментів "Дніпру" не дав жоден суперник у цій Лізі Європи. Тренер і його підопічні оцінили шанси на перемогу, як 50 на 50. І як іспанські журналісти не намагалися спровокувати представників "Севільї" на якусь гучну заяву, у них нічого не вийшло. Хосе Антоніо Рейєс навідріз відмовився визнавати, що іспанська команда є фаворитом фіналу. Капітан "Севільї" добре знає, що "Дніпро" зробив з "Наполі", "Брюгге", "Аяксом" та "Олімпіакосом", яких також називали фаворитами. 

"Гравці "Севільї" побоюються "Дніпро", - сказав один із іспанських журналістів на тренуванні команди. Альваро добре знає команду, тому йому можна вірити. 

А польських журналістів найбільше цікаво, як себе почуває Гжегож Крихов'як. Таким питанням вони атакували і тренера, і гравців "Севільї" на прес-конференції.

"Добре, що Крихов'як не прийшов на прес-конференцію. Його і так забагато. Всі наші газети і телеканали взяли в нього інтерв'ю. І навіть у його батьків. Якщо говорити з ним в особистій розмові, то він ще так нічого. Але для прес-конференцій він взагалі не годиться. Якщо треба її зіпсувати, то Гжегож найкраща кандидатура для цього", - каже один із польських журналістів.

Зона для роботи ЗМІ за розмірами нагадує футбольне поле і знаходить на мінус першому поверсі. Щоб опинитися на трибуні, треба ліфтом піднятися на четвертий. При цьому треба сісти у "правильний" ліфт. Адже деякі призначенні тільки для віп-вболівальників і бізнес-класу.

Загалом зона для журналістів працювала до 10 години вечора. Залишали стадіон разом із групою угорських журналістів. Мова зайшла за політику. Угорський фотограф виявився ще тим "бандерівцем". Попрощався з українцями словами "Слава Україні!"

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Севільї" побоюються "Дніпро": яким вийшов день перед фіналом Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути