Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 14:15

"Ідея підпорядкування професійного боксу ФБУ - абсурдна" - Красюк

"Ідея підпорядкування професійного боксу ФБУ - абсурдна" - Красюк
Олександр Красюк(ліворуч) та Олександр Усик(праворуч). Фото: сайт братів Кличків

Генеральний директор K2 Promotions Ukraine Олександр Красюк розповів про своє ставлення до ініціативи ліквідувати "професійний бокс", як окремий вид спорту.

"Всі чемпіони світу серед професіоналів за останні 30-40 років проявили себе і в аматорському боксі. Через 5-7 років олімпійські чемпіони стають зірками професійного боксу і отримують доступ до значних фінансів. Любительський бокс фінансується державою, а національні федерації витрачають кошти на підготовку боксерів. Вони отримують чемпіонів, грамоти, нагороди і премії, а боксер, ставши олімпійським чемпіоном чи призером, йде в професіонали, щоб досягнути фінансового успіху й облаштувати своє життя. Саме цей факт є внутрішнім мотивом, йде мова про комерційну складову. На думку функціонерів аматорського боксу, це можливо. Але досвід показує що професійний бокс і олімпійський, вибачте за штамп — два різні види спорту. Те, що схоже — рукавички і ринг, а решта відрізняється",- сказав Красюк"

Олімпійські чемпіони стають зірками професійного боксу

Промоутер розповів про значення професійного боксу та його розвиток для України.

"Професійний бокс розвивається і про це чудово відомо в нашій країні -говорить Красюк.- Віталій та Володимир Клички, Олександр Усик, Василь Ломаченко, Олександр Гвоздик, Артем Далакян, Віктор Постол. Сергій Дзнзірук, Юрій Нужненко, Андрій Котельник, В'ячеслав Сенченко, Володимир Сидоренко – у нас великий перелік чемпіонів світу з професійного боксу. І є купа боксерів, які можуть приєднатися до цього чемпіонського списку. Тільки в нашій промоутерській компанії К2 Ukraine це Денис Берінчик, Олег Маліновський, Дмитро Митрофанов. Все працює.

В Україні великий перелік чемпіонів професійного боксу

Також Красюк розповів, що заробляти на боксі в Україні не так просто.

"Насправді в нашій країні сьогодні ніхто на цьому не заробляє. Провести боксерське шоу коштує недешево. Але Ліга професійного боксу України не має відношення до цього бюджету. Ліга є регулятивним органом, яка забезпечує державну функцію на спортивних змаганнях — присутність супервайзера, лікарів, суддів, "швидкої" і так далі",- підсумувам Красюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бій Гвоздика і Бетербієва: де і коли дивитися

Федерація боксу України направила лист до Міністерства молоді та спорту з пропозицією ліквідувати професійний бокс. Зазначимо, що професійний бокс є самостійним видом спорту і в Україні курирується Лігою професійного боксу України.

Зараз ви читаєте новину «"Ідея підпорядкування професійного боксу ФБУ - абсурдна" - Красюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути